پرونده سیاسی: سیر تا پیاز ماجرای جلیل محبی و علیاکبر رائفیپور (همراه با تصاویر توییتها، اسناد و مدارک)
مناظره محبی و رائفی پور در قالب توییتهای سیاسی متعدد برای یکدیگر، به موضوع داغ این روزهای دنیای سیاست تبدیل شده است. اما ماجرا از چه قرار است و چه مشکلی بین علی اکبر رائفی پور و جلیل محبی وجود دارد؟
دنیای سیاست، همواره پر از اتفاقات غیر قابل باور و غیر منتظرهای هستند که هر لحظه میتواند مردم را در شوک فرو ببرد؛ مانند تغییر موضع سریع افراد در رابطه با یک موضوع سیاسی، خیانت و در برخی موارد، وطنفروشی! بعضی وقتها حتی شما میخواهید موقعیت خود را حفظ کنید؛ آن هم به هر قیمتی که میشود! هیچیک از این بخشها اما در دنیای سیاست عجیب نیستند و هر روز ممکن است از افرادی که هیچگاه انتظارشان را نداریم، چیزهایی بشنویم یا ببینیم که باورش برایمان دشوار باشد.
این روزها که در فضای آلوده سیاسی، هر کسی میخواهد ماهی خود را از آب گرفته و جایگاهی برای خود دستوپا کند، بیش از هر زمان دیگری میتوان رنگ عوض کردنها را مشاهده کرد. البته، اشکالی هم ندارد چرا که انسان، تکبعدی نبوده و در هر زمان میتواند دیدگاه متفاوتی داشته باشد.
شاید با خود بگویید که دلیل این همه توضیحتراشی برای صحبت در مورد ماجرای مناظره محبی و رائفی پور برای چیست؟ خب، باید بگوییم که پاسخ این سوال را اصطلاحا اهل فن میگیرند! اما پیش از آنکه بخواهیم در مورد اصل موضوع صحبت کنیم، بهتر است ابتدا با جلیل محبی و علی اکبر رائفی پور آشنا شویم. با رنگ فردا همراه باشید.
ما در این مقاله، سعی نداریم تا برنده یا بازنده و شخص خطاکار را معرفی کنیم؛ در عوض، میخواهیم با نگاه به داستان از سوی دیگری که شاید کمتر رسانه داخلی و خارجی از جمله خبرگزاریهای محترم به آن پرداخته باشند، به قضیه نگاه کنیم.
جلیل محبی کیست؟
اگرچه اطلاعات وبسایت ویکیپدیا در مورد موضوعات سیاسی، اغلب یکطرفه و نادرست است، ولی برای اینکه جلیل محبی و سمت او را بهتر بشناسید، باید بگوییم که وی، رییس سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر بوده و سمت فعلی وی نیز عضویت در هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس ایران و معاون مطالعات حکمرانی این مرکز است. وی طی چند ماه اخیر، نقدهایی جدی به مواضع رائفی پور، دیدگاهها و همچنین فعالیت مؤسسه وی داشته است.
جالب است بدانید طراح لایحه عفاف و حجاب که چند صباحی است خون بسیاری از مردم را به جوش آورده، همان جلیل محبی است! اما صرف نظر از تمام رویکردهای سیاسی، حالا نزاع سیاسی جلیل محبی و رائفی پور به تیتر یک بسیاری از خبرگزاریها تبدیل شده است.
علی اکبر رائفی پور کیست؟
رائفی پور را عموم مردم میشناسند؛ یکی از اساتید دانشگاهی که بیشتر به خاطر مدیریت و دبیری مؤسسه مصاف ایرانیان شناخته میشود. رائفیپور همچنین چند صباحی است که بهشکلی جدیتر وارد دنیای سیاست شده و با تشکیل جبهه صبح ایران، لیست نمایندگان مورد تایید خود را در اختیار عموم مردم قرار داده است.
نکته جالب توجه، ورود اکثریت افرادی به مجلس است که در لیست جبهه صبح ایران حضور داشتهاند.
بحث محبی و رائفی پور از کجا شروع شد؟
اما در مورد مناظره محبی و رائفی پور و جنجالی که این روزها پای مدیر بانک مرکزی را هم به میان کشیده، به انتقادات وی از مجلس و مشکلات اقتصادی مربوط میشود.
ماجرا از جایی شروع شد که رائفیپور با انتشار اسناد مختلف و پرسشگیری در مورد تخلفاتی که هرروز در حال شنیدن آنها هستیم، در مقابل برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایستاد. این اتفاق البته به مزاج برخیها از جمله رییس مجلس یعنی قالیباف خوش نیامد و در تریبون مجلس کشوری که هرگوشه و کنار آن میتوان مشکلات تمامنشدنی مختلفی را پیدا کرد که نیاز به حل کردن دارند، به انتقاد از رائفیپور به صورت غیر مستقیم پرداخت.
این کشمکش سیاسی باعث شد تا رائفیپور نیز پاسخ قالیباف را داده و موضوعاتی از قبیل عدم پاسخگویی نماینده مردم تهران و ایران به حواشی مختلف از جمله سرقت 7 کیلوگرم طلا از منزل پسر او یعنی الیاس قالیباف، خریدوفروش املاک نجومی، درخواست ویزای اسحاق قالیباف برای تحصیل در کانادا و … که پرسش عمومی مردم از نماینده مجلس نظام جمهوری اسلامی نیز هست را مطرح کند.
این مسئله را میتوان نقطه شروعی برای شروع کشمکش محبی و رائفی پور در نظر گرفت…
رائفیپور مدتها در انتظار فرصتی برای بیان موضوع پدرخواندگی سیاسی در ایران، آگاه کردن مردم و مقابله با آن بوده است.
به عنوان یک ایرانی، آیا این سوال برای شما مطرح نمیشود که چرا باید فرزند رییس مجلس در کانادا درس بخواند یا از خانه فرزند دیگرش 7 کیلوگرم طلا سرقت شود؟ آن هم وقتی قیمت یک کیلوگرم گوشت به نزدیک یک میلیون تومان رسیده است و مردم در تامین نیازهای اولیه خود نیز دچار مشکل هستند؟
به دنبال این اتفاق بود که ماجرای اصلی بین جلیل محبی رائفی پور آغاز شد.
طرفداران آقای قالیباف از جمله جلیل محبی به صورتی غیر طبیعی، به همراه بسیاری از رسانهها و اکانتهای توییتری دیگری، به مؤسسه مصاف ایرانیان حمله کردند.
در بین نزاعی که میان جلیل محبی و رائفی پور به وجود آمده و ظاهرا (مثل همیشه!) علیاکبر رائفیپور آتشبیار معرکه بوده است، اطلاعاتی به دست رائفیپور رسید؛ مبنی بر اینکه آقای محبی، وامی 600 میلیون تومانی برای دو ماه گرفته و قرار بوده آن را طی 2 ماه پس دهد، اما به هر دلیلی امکان انجام این کار نداشته است. در این بین، پیش از آنکه قرار باشد سفتههای وی اجرا گذاشته شوند، آقای قالیباف دستور داده تا او، این مبلغ را 5 ساله در اقساط 10 میلیون تومانی پرداخت کند:
این یعنی وام با سود و کارمزد 0 درصد! حال چند سوال مطرح میشود؟
- آیا مردم هم میتوانند چنین وامی را دریافت کنند؟
- تا به حال، چند نفر از اطرافیان آقای قالیباف، چنین وامی دریافت کردهاند؟
- سود و کارمزدی که یک بانک در حال پرداخت وام است، از جیب بیتالمال محاسبه میشود یا جیب رییس مجلس؟
انتشار غیر قانونی اسناد مالی مؤسسه مصاف توسط جلیل محبی
روز جمعه 21 اردیبهشتماه بود که در ادامه کشمکشهای جلیل محبی و رائفی پور، رییس سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اسناد مالی مؤسسه مصاف را منتشر و این مجموعه و مدیریت آن یعنی علی اکبر رائفیپور را به پولشویی متهم کرد! حتی محبی در یک ویدیو و صحبت با علی علیزاده (کارشناس سیاسی مسائل ایران که در لندن سکونت دارد)، به جزئیات مربوط به این اتفاق و نیاز به ورود دادستانی پرداخت.
هرچند، متاسفانه خبرگزاریهای داخلی نیز با تیترهای عجیب و تخریبی، این ویدیو را چیزی میدانند که برای رائفیپور گران تمام میشود. این در حالیست که رییس بانک مرکزی یعنی آقای فرزین، انتشار این اطلاعات را غیر قانونی خوانده و دستور اکید داده تا مشخص شود که این اطلاعات، چگونه به دست آمده و با چه حکمی منتشر شده است.
تمام این اتفاقات در حالی رخ میدهد که هیچکدام از خبرگزاریهای داخلی، نمیگویند که اصلا جلیل محبی از کجا به چنین اطلاعاتی دست پیدا کرده است!
حال که هدف تخریب رائفیپور است، مهم نیست از کجا آمده، اما اگر برعکس این موضوع باشد، احتمالا جبهه مقابل میشوند نفوذیهایی که به تمام سوراخسمبههای کشور دسترسی داشته و احتمالا امنیت ملی (!) را تهدید میکنند.
سرانجام مناظره محبی و رائفی پور
اینکه اتفاقات مربوط به رائفی پور و جلیل محبی به کجا خواهد رسید، هنوز مشخص نیست، اما مدیر مصاف در اینباره، اعلام شکایت کرده و اذعان داشته است که موضوع را تا آخرین لحظه پیگیری خواهد کرد.
به هر صورت، نباید فراموش کرد که علیرغم اهمیت بسیار بالای سابقه افراد، نمیتوان آن را حجتی برای اثبات درستی افراد در نظر گرفت. در بین مثالهای تاریخی میتوان به شمر که در مقابل امام حسین «علیهالسلام» ایستاد اشاره کرد؛ کسی که چندین مرتبه پای پیاده به حج رفته بود و از جانبازان جنگ صفین در کنار امیرالمؤمنین علی «علیهالسلام» نیز بود.
نظر شما در مورد پرونده سیاسی رنگ فردا چه بود؟ از علاقهمندان دعوت میکنیم تا با اشتراکگذاری دیدگاه خود در مورد موضوع محبی و رائفی پور، نظرات خود را در اینباره بیان کنند.