ده زبان پرطرفدار جهان در سال 2024
با افزایش جمعیت جهان، بسیاری از کاربران میخواهند بدانند که در حال حاضر، زبان اصلی جهان در سال 2024 چیست و کدام موارد به عنوان بهترین زبان های دنیا شناخته میشوند؟ اگر شما هم جزو همین دسته هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
زبان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی بین انسانها است. زبانها با توجه به تاریخ، فرهنگ، جغرافیا و سیاست انسانها شکل گرفتهاند و در طول زمان، همواره در حال تغییر و تحول بودهاند. تا به امروز، برخی زبانها با توسعه فراوان، در حال استفاده توسط بسیاری از افراد هستند، در حالی که برخی دیگر بنا به دلایل گوناگون، منقرض شدهاند. امروزه بیش از هفت هزار زبان در جهان وجود دارد که برخی از آنها بیشتر از دیگران مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله به معرفی ده زبان پرطرفدار جهان در سال ۲۰۲۴ میپردازیم.
زبان اصلی دنیا چیست؟
پاسخ این سوال را باید از دو نظر بررسی کرد:
- زبان مادری افراد یا به بیان دیگر، زبان اول مردم
- زبان اول و زبان دوم که در حال حاضر، بسیاری از افراد با آن سخن میگویند
ما در مقاله زبان های بین المللی جهان، حالت دوم را در نظر میگیریم. همچنین برای درک بهتر، به تعداد افرادی که اینها زبان مادری آنهاست نیز اشاره خواهیم کرد.
ده زبان اول جهان به ترتیب
در ادامه، ده زبان برتر جهان را همراه با آمارهای رسمی بر اساس ویکیپدیا، بیان خواهیم کرد. توجه داشته باشید که ما در اینجا نمیخواهیم در مورد بهترین زبان دنیا صحبت کنیم، بلکه فقط بر اساس آمار، پرکاربردترین زبانها را بیان خواهیم کرد. این موارد را میتوان زبان های مهم دنیا نیز در نظر گرفت چرا که بیش از همه کاربرد دارند.
1. انگلیسی : زبان اصلی جهان
انگلیسی زبان رسمی ۶۷ کشور و همچنین زبان بینالمللی برای ارتباطات سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی است. انگلیسی از خانواده زبانهای هندواروپایی و شاخه زبانهای ژرمنیک است و ریشههای آن به زبان آنگلوساکسون برمیگردد. انگلیسی به عنوان زبان اصلی جهان، ۱.۳ میلیارد نفر در جهان را شامل میشود که حدود ۳۷۰ میلیون نفر آنها زبان مادریشان است. انگلیسی به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی توسط بیش از ۹۵۰ میلیون نفر یاد گرفته شده است. انگلیسی همچنین به عنوان اولین زبان جهان، یکی از زبانهای رسمی سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و بسیاری از سازمانهای بینالمللی دیگر به حساب میآید.
2. چینی (ماندارین) : زبان دوم جهان
چینی یک خانواده از زبانهای سینو-تبتی است که توسط بیش از ۱.۲ میلیارد نفر در جهان صحبت میشود. چینی شامل چندین زیرشاخه و گویش است که مهمترین آنها ماندارین، کانتونی، وو، مین و هاکا هستند. ماندارین زبان رسمی جمهوری خلق چین، تایوان و سنگاپور بوده و توسط بیش از ۹۰۰ میلیون نفر به عنوان زبان مادری صحبت میشود. با این تفاسیر، اگر بخواهیم از گستردگی این زبان را از لحاظ زبان مادری بررسی کنیم، چینی بهمراتب جلوتر از انگلیسی است.
چینی که از آن با عنوان زبان دوم دنیا هم یاد میشود، از نظام نوشتاری منحصر به فردی به نام حروف چینی استفاده میکند که شامل بیش از ۵۰۰۰۰ نویسه است. بد نیست اشاره کنیم که چینی، یکی از زبانهای رسمی سازمان ملل متحد نیز هست.
3. هندی
در ادامه معرفی ۱۰ زبان برتر جهان، به زبان هندی میرسیم؛ زبانی که به صورت رسمی توسط جمهوری هند استفاده شده و میتوان آن را یکی از زبانهای رسمی فیجی نیز معرفی کرد. هندی از خانواده زبانهای هندواروپایی و شاخه زبانهای هندو-ایرانی است و ریشههای آن به زبان سانسکریت برمیگردد. هندی توسط بیش از 600 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان مادری و توسط بیش از 345 میلیون نفر به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی صحبت میشود. هندی از نظام نوشتاری به نام دوناگری استفاده میکند که شامل ۴۸ حرف است.
با این تفاسیر، اگر بخواهیم سه زبان اصلی دنیا را نام ببریم، انگلیسی، چینی و هندی میتواند بهترین ترتیب باشد.
4. اسپانیایی
اسپانیایی زبان رسمی ۲۱ کشور و یکی از زبانهای رسمی اتحادیه اروپا است. اسپانیایی از خانواده زبانهای هندواروپایی و شاخه زبانهای رومانس است و ریشههای آن به زبان لاتین برمیگردد. در حال حاضر، بیش از 559 میلیون نفر در جهان به زبان اسپانیایی سخن میگویند که از این بین، فقط 74 میلیون نفر، این زبان را به صورت مادری دارند. اسپانیایی از نظام نوشتاری لاتین استفاده میکند که شامل ۲۷ حرف است و پیچیدگیهای کمتر آن نسبت به دیگر موارد باعث شده تا از محبوبیت بالایی برخوردار باشد.
افرادی که به دنبال چهار زبان اصلی دنیا هستند، میتوانند اسپانیایی را آخرین مورد بدانند.
5. فرانسوی
مورد بعدی در لیست مهمترین زبان اصلی جهان، فرانسوی است؛ زبان رسمی ۲۹ کشور و یکی از زبانهای رسمی اتحادیه اروپا که از خانواده زبانهای هندواروپایی بوده و همانند بسیاری از موارد دیگر در این لیست، ریشههای آن به زبان لاتین باز میگردد. فرانسوی از شاخه زبانهای رومانس نیز هست؛ همین مسئله هم نشان میدهد که چقدر این زبان در اشعار و کتب مختلف محبوبیت دارد.
در حال حاضر، بیش از 310 میلیون نفر در جهان به زبان فرانسوی سخن میگویند و میتوان آن را از زبان های اول جهان معرفی کرد. از این تعداد، فقط 81 میلیون نفر، زبان مادریشان فرانسوی است.
در بین پنج زبان اصلی دنیا، فرانسوی با داشتن آخرین جایگاه، بالاتر از زبانهای دیگری مانند عربی و روسی است.
6. عربی
تا اینجا که در مورد زبان های اصلی جهان صحبت کردیم، احتمالا منتظر بودید تا بدانید که عربی چه جایگاهی در لیست ما دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که عربی زبان رسمی ۲۶ کشور است، اما جمعیت این کشورها بسیار کمتر از . عربی از خانواده زبانهای همیتو-سامی است و ریشههای آن به زبان عربی باستان برمیگردد. عربی توسط بیش از 362 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان مادری و توسط بیش از ۲۵۰ میلیون نفر به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی صحبت میشود. عربی از نظام نوشتاری به نام الفبای عربی استفاده میکند که شامل ۲۸ حرف است. عربی زبان مقدس مسلمانان و زبان اصلی قرآن است.
البته باید بگوییم که در مورد این زبان، اطلاعات چندان دقیقی در دست نیست؛ حتی ویکیپدیا نیز تعداد افرادی که زبان اول آنها عربی است را هم صفر در نظر میگیرد. با این حال، ما اطلاعات این بخش را بر اساس دادههای سایت Babbel بیان کردهایم.
7. پرتغالی : مورد هفتم در لیست مهمترین زبان اصلی جهان
مورد بعدی در لیست زبان های اصلی دنیا به ترتیب، پرتغالیی است؛ زبان رسمی ۹ کشور و یکی از زبانهای رسمی اتحادیه اروپا که از خانواده زبانهای هندواروپایی و شاخه زبانهای رومانس است و ریشههای آن به زبان لاتین برمیگردد. پرتغالی توسط بیش از 236 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان مادری و توسط بیش از 27 میلیون نفر به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی صحبت میشود. پرتغالی از نظام نوشتاری لاتین استفاده میکند که شامل ۲۶ حرف است. پرتغالی زبان رایج در برزیل، آنگولا و موزامبیک است.
8. روسی
روسی به عنوان یکی از مهمترین زبان های دنیا، زبان رسمی ۴ کشور و یکی از زبانهای رسمی سازمان ملل متحد است. روسی از خانواده زبانهای هندواروپایی و شاخه زبانهای اسلاوی است و ریشههای آن به زبان اسلاوی باستان برمیگردد. روسی توسط بیش از 147 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان مادری و توسط بیش از 108 میلیون نفر به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی صحبت میشود. روسی از نظام نوشتاری به نام الفبای سیریلیک استفاده میکند که شامل ۳۳ حرف است.
9. اردو
شاید تا اینجای مقاله که در مورد زبان های اصلی دنیا صحبت کردیم، این سوال برایش ما مطرح شده باشد که هندی با آن جمعیت عظیم خود، گستردگی زبان کمتری دارد. در پاسخ باید گفت که بخشی از مردم این کشور به زبان اردو صحبت میکنند.
در واقع، اردو زبان رسمی پاکستان و یکی از زبانهای رسمی هند است. اردو هم از خانواده زبانهای هندواروپایی و شاخه زبانهای هندو-ایرانی است و ریشههای آن به زبان فارسی برمیگردد. اردو توسط بیش از 71 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان مادری و توسط بیش از 161 میلیون نفر به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی صحبت میشود. اردو از نظام نوشتاری به نام الفبای اردو استفاده میکند که شامل ۳۹ حرف است.
10. اندونزیایی
اندونزیایی زبان رسمی جمهوری اندونزی بوده و ریشههای آن به زبان مالایی برمیگردد. اندونزیایی توسط بیش از 44 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان مادری و توسط بیش از 155 میلیون نفر به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی صحبت میشود. اندونزیایی از نظام نوشتاری لاتین استفاده میکند که شامل ۲۶ حرف است. اندونزیایی زبان مشترک بین بیش از ۳۰۰ قوم و گروه قومی در اندونزی است.
پراکندگی زبان ها در آینده چه تغییری می کند؟
ما در رنگ فردا قصد نداریم نگاه تحلیلی به این مسائل داشته باشیم، ولی با توجه به افزایش جمعیت و همچنین گسترش تکنولوژی در کشورهای در حال توسعه، به نظر میرسد انگلیسی جایگاه خود را طی چند سال آینده از دست خواهد داد. هرچند، این زبان همچنین میتواند در لیست اصلی ترین زبان های جهان، جزو سه مورد اول باشد. اگر اطلاعات جالبتری در مورد 10 زبان اول جهان دارید، بد نیست آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.