ورزش و تناسب اندامویژه

معرفی بزرگترین ورزشگاه های جهان در سال 2024 : از فوتبال تا کریکت و راگبی!

وقتی صحبت از استادیوم‌های بزرگ می‌شود، ذهن همه سمت ورزشگاه‌های فوتبال می‌رود؛ اما بدانید که بزرگترین ورزشگاه جهان هیچ ارتباطی با فوتبال ندارد. در این مقاله از رنگ فردا قصد داریم در مورد بزرگترین استادیوم جهان صحبت کنیم.

ورزش یکی از هیجان انگیزترین تفریحات برای سراسر مردم جهان است و خوشبختانه فقط به فوتبال محدود نمی‌شود. علاقه بسیار زیاد مردم به ورزش باعث شده است تا در بسیاری از کشورها بتوان ورزشگاه‌های کوچک و بزرگ زیادی را پیدا کرد که با ظرفیت‌های بسیار بالای مردم و تماشاگران، میزبان بسیاری از مسابقات بزرگ و بین‌المللی هستند. بسیاری از این مجموعه‌ها همچنین به خاطر ظرفیت بالایی که دارند، برای رویدادهای

معرفی بزرگترین ورزشگاه های جهان

در پایین و بنا بر ویکیپدیا، نگاهی به 10 مورد از بزرگترین استادیوم های ورزشی دنیا خواهیم داشت. مواردی که در ادامه معرفی می‌کنیم، شامل تمام ورزش‌های محبوب جهان مانند فوتبال، تنیس، کریکت، راگبی یا همان فوتبال آمریکایی و … هستند. برای درک بهتر از اندازه و ظرفیت هر ورزشگاه نیز تصویر و تعداد صندلی‌های مخصوص تماشاگران آن نیز ذکر شده است. اگر به دنبال بزرگترین ورزشگاه جهان در جدول هستید، احتمالا لیست زیر بتواند به شما کمک کند؛ با رنگ فردا همراه باشید!

1. نارندرا مودی (Narendra Modi) : بزرگترین استادیوم جهان برای ورزش کریکت

نارندرا مودی

مکان: هند / سال ساخت: 2020 / ظرفیت: 132 هزار نفر / ورزش: کریکت

استادیوم نارندرا مودی که پیش‌تر با نام «استادیوم موترا» شناخته می‌شد، یکی از بزرگ‌ترین و جدیدترین استادیوم‌های هند است که در شهر احمدآباد در سال 2020 افتتاح شد. این استادیوم به نام نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، نامگذاری شده است تا نمادی از اراده و پیشرفت کشور هند به حساب آید.

استادیوم نارندرا مودی به عنوان بزرگترین استادیوم دنیا، ظرفیتی غنی از نظر تعداد تماشاگران داشته و می‌تواند مسابقات بین‌المللی را میزبانی کند. این ورزشگاه همچنین با ظرفیتی در حدود 132 هزار نفر، به عنوان یکی از مهم‌ترین مکان‌های برگزاری مسابقات کریکت در سرتاسر جهان شناخته شده است. طراحی مدرن و منحصر به فرد استادیوم، تلفیقی از معماری معاصر و عناصر محلی هندی را به نمایش می‌گذارد. سقف‌های دوار و آبشارهای نوری، این استادیوم را به یک اثر هنری تبدیل کرده‌اند. افزون بر این، تجهیزات نوین و امکانات رفاهی برای تماشاگران، تجربه یک بازدید لذت‌بخش و راحت را فراهم می‌سازند.

استادیوم نارندرا مودی به عنوان مرکزی برای رویدادهای ورزشی، کنسرت‌ها و جشنواره‌های مختلف شناخته می‌شود و نشان از تعهد هند به توسعه و پیشرفت در حوزه ورزش و سرگرمی دارد. این مجموعه ورزشی نه تنها به عنوان یک استادیوم، بلکه به عنوان نمادی از استقبال هند از چالش‌ها و پیشرفت در همه زمینه‌ها شناخته می‌شود. جالب است بدانید این مجموعه در قالب بزرگترین استادیوم ورزشی جهان، سال 2020 میزبان مراسم Namaste Trump نیز بود؛ رویدادی که به مناسبت سفر ترامپ به این کشور برگزار شد.

2. ورزشگاه رانگرادو یکم می (Rungrado 1st of May Stadium) : بزرگترین ورزشگاه جهان در کره شمالی

ورزشگاه رانگرادو یکم می

مکان: کره شمالی / سال ساخت: 1989 / ظرفیت: 114 هزار نفر / ورزش: فوتبال

استادیوم رونگرادو یکم می که از آن با نام «استادیوم می دی» نیز یاد می‌شود، با ظرفیتی در حدود 114 هزار نفر، یکی دیگر از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین استادیوم‌های جهان است. این استادیوم در شهر پیونگ‌یانگ کره شمالی قرار دارد و به مناسبت روز 1 می (روز جهانی کارگر) ساخته شده است. با افتتاح آن در تاریخ 1 می 1989، استادیوم رونگرادو، یادمان‌آورترین رویدادها و مراسم‌های کره شمالی از جمله فعالیت‌های نمادین و مختلف آتش بازی و جشنواره‌های ورزشی. استادیوم رنگرادو به عنوان نمادی از قدرت و اعتبار در کره شمالی شناخته می‌شود و به دلیل ظرفیت بی‌نظیر خود یکی از جاذبه‌های گردشگری این کشور به حساب می‌آید.

از لحاظ معماری و گنجایش باید بگوییم که استادیوم رونگرادو 1 می، بزرگترین استادیوم جهان فوتبال است و توجه به تاریخچه‌اش و میزبانی رویدادهای بین‌المللی، باعث می‌شود تا از آن به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی و ورزشی کره شمالی یاد شود.

3. استادیوم میشیگان (Michigan Stadium) : بزرگترین استادیوم جهان برای ورزش راگبی

استادیوم میشیگان

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1927 / ظرفیت: 107 هزار و 600 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی، هندبال آمریکایی

مورد بعدی در لیست بزرگترین ورزشگاه جهان، استادیوم میشیگان است که به نام «بیگ هاوس» هم شناخته می‌شود. این استادیوم در شهر آن آربر در ایالت میشیگان ایالات متحده واقع شده و ظرفیت بیش از ۱۰۷ هزار نفر را دارد. افتتاح این استادیوم در سال ۱۹۲۷ صورت گرفت و به‌طور مداوم با افزایش توانایی میزبانی، به یکی از پایگاه‌های ورزشی مهم ایالات متحده تبدیل شده است.

استادیوم میشیگان یا بیگ هاوس، میزبان رویدادهای دانشگاهی آمریکا تحت عنوان College Football است که در آن، دانش‌آموزان آماتور در قالب تیم‌های مختلف به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. علاوه بر فوتبال آمریکایی، این استادیوم برخی از مسابقات هندبال امریکایی نیز را نیز میزبانی می‌کند. «بیگ هاوس» با طراحی منحصربه‌فرد و تاریخچه بلند، جایگاه ویژه‌ای در قلب طرفداران و علاقه‌مندان ورزش در ایالات متحده دارد.

4. استادیوم بیور (Beaver Stadium)

استادیوم بیور

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1960 / ظرفیت: 106 هزار و 600 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

استادیوم بیور که با نام کاخ سفید یا وایت هاوس (White House) نیز مشهور است، مورد بعدی در لیست بزرگترین استادیوم ورزشی جهان به حساب می‌آید. این استادیوم در دانشگاه ایالت پنسیلوانیا در شهر اسپرینگفیلد واقع شده و ظرفیت بیش از ۱۰۶ هزار نفری را دارد. با افتتاح در سال ۱۹۶۰، استادیوم بیور به یک نماد ورزشی و تاریخی در آمریکا تبدیل شده است.

استادیوم بیور، عموما مسابقات دانشگاهی را میزبانی می‌کند و بعضا در آن می‌توانیم شاهد برگزاری سایر رویدادهای ورزشی نیز باشیم. این مجموعه به عنوان یکی از نمونه‌های مشهور بزرگترین استادیوم در جهان، نه فقط راگبی، بلکه رویدادهای دیگر را نیز میزبانی می‌کند؛ از جمله هندبال آمریکایی، کنسرت‌های بزرگ و مواردی از این دست.

5. استادیوم اوهایو (Ohio Stadium)

استادیوم اوهایو

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1922 / ظرفیت: 102 هزار و 800 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

در ادامه لیست بزرگترین ورزشگاه جهان به استادیوم اوهایو می‌رسیم؛ یکی دیگر از استادیوم‌های بزرگ در آمریکا که از آن با نام Horseshoe به معنی «نعل اسب» نیز یاد می‌شود. این استادیوم در دانشگاه ایالت اوهایو در شهر کلمبوس واقع شده و ظرفیت بیش از ۱۰۲ هزار نفر را داراست. افتتاح این استادیوم در سال 1922 صورت گرفت و با طراحی منحصربه‌فرد خود به یکی از محبوب‌ترین مکان‌های ورزشی آمریکا تبدیل شد.

استادیوم اوهایو به‌طور اصلی به عنوان میزبان مسابقات فوتبال دانشگاهی شناخته می‌شود و همچنین برای مسابقات هندبال آمریکایی و دیگر رویدادهای ورزشی بزرگ را هم میزبانی می‌کند. این مجموعه که از آن با عنوان بزرگترين استاديوم دنيا یاد می‌شود، با سکوهای بلند خود و همچنین انرژی فراوانی که از سوی طرفداران ایجاد می‌شود، یکی از محل‌های مورد علاقه طرفداران ورزش در ایالات متحده است و در تاریخ ورزش این کشور جایگاهی ویژه دارد.

6. استادیوم کایل (Kyle Field)

استادیوم کایل

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1927 / ظرفیت: 102 هزار و 700 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

استادیوم کایل یا کایل فیلد در لیست بزرگترین ورزشگاه جهان، جایگاهم ششم را دارد و معمولاً به عنوان خانه اصلی تیم فوتبال دانشگاه تگزاس A&M شناخته می‌شود. این استادیوم در شهر کالج استیشن واقع شده و ظرفیت بیش از 102 هزار نفر را داراست. این استادیوم در سال 1927 افتتاح شد و به‌طور مداوم با توسعه بخش‌های مختلف، حالا به یک نماد ورزشی مهم در تگزاس تبدیل شده است.

این استادیوم نیز همانند دیگر ورزشگاه‌هایی که در لیست بزرگترین استادیوم ورزشی جهان در مورد آنها صحبت کردیم، بسیاری از مسابقات ورزشی از جمله رقابت‌های دانشگاهی را میزبانی می‌کند.

7. استادیوم تایگر (Tiger Stadium)

استادیوم تایگر

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1924 / ظرفیت: 102 هزار و 300 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

استادیوم تایگر، معروف به Death Valley یا «دره مرگ»، مورد بعدی در لیست ما از نمونه‌های بزرگترین استادیوم در جهان است. این استادیوم در شهر باتن روژ لوئیزیانا در آمریکا واقع شده و خانه تیم فوتبال دانشگاه لوئیزیانا استیت یونیورسیتی می‌باشد. با ظرفیت بیش از ۱۰۲ هزار نفر، استادیوم تایگر عموما مداوم میزبان مسابقات ورزشی متنوع و رویدادهای خاص است. این استادیوم در سال 1924 و به دنبال افزایش محبوبیت ورزش در این این کشور، ساخته شد و با گذر زمان، حالا به یکی از مراکز مهم ورزشی در جنوب ایالات متحده تبدیل شده است.

8. استادیوم نیلند (Neyland Stadium) : رتبه هشتم در لیست بزرگ ترین استادیوم جهان

استادیوم نیلند

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1921 / ظرفیت: 101 هزار و 900 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

شاید پیش از خواندن مقاله بزرگترين استاديوم دنيا تصور می‌کردید که بزرگترین استادیوم ورزشی جهان در کشورهای اروپایی و آسیایی باشد، اما در ایالات متحده آمریکا، بیش از همه کشورها می‌توان ورزشگاه های بزرگ را پیدا کرد؛ استادیوم نیلند که خانه تیم فوتبال دانشگاه تنسی است، یکی دیگر از استادیوم‌های بزرگ و تاریخی آمریکا به شمار می‌رود. این مجموعه ورزشی بزرگ در شهر ناکسویل واقع شده و با ظرفیتی در حدود 102 هزار نفر، یکی از مهم‌ترین مراکز ورزشی جنوب شرق آمریکا محسوب می‌شود. این استادیوم اگرچه در سال 1921 افتتاح شده، اما نگهداری از آن و توسعه در طول زمان باعث شده است تا همین امروز هم شاهد برگزاری بسیاری از مسابقات ورزشی در این استادیوم باشیم.

9. ورزشگاه دارل ک. رویال مموریال تگزاس (Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium)

ورزشگاه دارل ک. رویال مموریال تگزاس

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1924 / ظرفیت: 100 هزار و 100 نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

ورزشگاه دارل ک. رویال مموریال تگزاس که در رتبه نهم بزرگترين استاديوم دنيا جای گرفته، خانه تیم فوتبال دانشگاه تگزاس است و یکی از استادیوم‌های بزرگ و مهم در ایالات متحده به شمار می‌رود. این استادیوم در شهر آستین واقع شده و با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر، یکی از مراکز ورزشی برجسته در ایالت تگزاس است.

10. استادیوم برایانت دنی (Bryant-Denny Stadium) : آخرین مورد در لیست بزرگترين استاديوم جهان 

استادیوم برایانت دنی

مکان: آمریکا / سال ساخت: 1929 / ظرفیت: 100 هزار نفر / ورزش: فوتبال آمریکایی

استادیوم برایانت دنی که خانه تیم فوتبال دانشگاه آلاباما است، مورد بعدی در لیست بزرگترین ورزشگاه جهان به حساب می‌آید و می‌توان آن را از مجموعه‌های ورزشی مهم در آمریکا نیز معرفی کرد. این استادیوم در شهر توسکالوسا واقع شده و با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر، یکی از مراکز ورزشی برجسته در آمریکا به حساب می‌آید. تیم آلاباما کریمسان تاید از این ورزشگاه به عنوان خانه استفاده می‌کند. جالب است بدانید این استادیوم در زمان احداث، فقط 1200 صندلی داشته است.

بزرگترین ورزشگاه جهان در حال ساخت کجاست؟

حالا که بزرگترین ورزشگاه جهان با بیشترین ظرفیت و تعداد صندلی‌ها را معرفی کردیم، بد نیست کمی هم در مورد بزرگترین استادیوم دنیا در حال ساخت صحبت کنیم. اگرچه پروژه‌های زیادی در کشورهای مختلف در حال انجام است، ولی احتمالا هیچ‌کدام به اندازه Grand Stade de Casablanca یا «استادیوم بزرگ کازابلانکا» جذاب نباشند. این استادیوم در شهر بن سلیمان در کشور مراکش در حال ساخت بوده و قرار است در سال 2028 افتتاح شود.

استادیوم بزرگ کازابلانکا

Grand Stade de Casablanca به عنوان بزرگترین ورزشگاه جهان در حال ساخت، قرار است بیش از 113 هزار نفر ظرفیت داشته و به عنوان استادیوم اصلی تیم ملی فوتبال مراکش انتخاب شود. گفتنی‌ست تا به امروز، طراحی‌های مختلف برای این استادیوم معرفی شده است که هرکدام از آنها، جذابیت‌های خاص خود را دارند.

سخن پایانی

اگرچه در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با بزرگترین استادیوم های ورزشی جهان آشنا کنیم ولی بهتر است بدانید که زیادی در سراسر دنیا وجود دارد که تعداد صندلی‌های مخصوص تماشاچیان در آنها بسیار بالاست و می‌توان آنها را نیز در زمره بزرگترین استادیوم‌های جهان قرار داد. حتی از نظر مساحتی از نمونه‌هایی که ما در این لیست معرفی کردیم نیز بزرگتر هستند. با این حال از آنجایی که هدف ما صرفاً معرفی بزرگترین استادیوم‌های دنیا از نظر گنجایش تماشاچیان و تعداد صندلیان بود دیگر مجموعه‌های معروف و بزرگ نداشتیم. این لیست برای افرادی که به دنبال بزرگترین ورزشگاه جهان در جدول هستند هم بسیار کاربردی است.

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگ فردا، قطعا جذاب‌تر از همیشه خواهد بود ...

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(