ورزش و تناسب اندامویژه

با بزرگترین ورزشگاه های فوتبال جهان در سال 2024 آشنا شوید

بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان کجاست و در کدام قاره قرار دارد؟ اگر می‌خواهید با پاسخ این سوال آشنا شوید، تا انتها در کنار رنگ فردا باشید. ما در ادامه تلاش داریم تا با استفاده از منابع معتبر، بزرگ ترین استادیوم فوتبال دنیا ۲۰۲۴ را به شما معرفی کنیم.

فوتبال، یکی از جذاب‌ترین رشته‌های ورزشی در سراسر دنیاست و همین مسئله باعث شده تا در گوشه‌وکنار دنیا بتوان استادیوم‌های ورزشی مختلفی را پیدا کرد که بازی‌های مختلف را میزبانی می‌کنند. در این بین، برخی از استادیوم‌های فوتبال، اندازه بزرگتری داشته و می‌توانند میزبان ده‌ها هزار نفر یا حتی بیش از صد هزار نفر برای یک بازی باشند. این ورزشگاه‌ها که عموما به تیم‌های بزرگ تعلق دارند، به صورت بین‌المللی میزبان مسابقات مختلف نیز هستند.

پیش از این، شما را با بزرگترین استادیوم های ورزشی دنیا آشنا کرده بودیم؛ حالا زمان آن رسیده تا با تکیه بر اطلاعات ویکیپدیا، در لیست بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان، نگاهی به بزرگترین استادیوم‌های اروپا، آمریکا، آفریقا و آسیا داشته باشیم.

توجه داشته باشید که ما در این لیست، صرفا سراغ ورزشگاه‌هایی می‌رویم که برای ورزش فوتبال ساخته شده‌اند. در نتیجه، محتوای این مقاله با مواردی که پیش‌تر در لیست بزرگترین استادیوم های دنیا معرفی کردیم، متفاوت هستند.

بزرگترین استادیوم فوتبال جهان کجاست؟

اگر می‌خواهید بدانید که بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان در کدام کشور است، باید تا انتهای این مقاله در کنار ما باشید. امروز با انتشار یک لیست بروز، می‌خواهیم بزرگترین ورزشگاه فوتبال 2024 در کشورهای مختلف را معرفی کنیم. ادامه این مقاله، احتمالا شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

9. مونومنتال انتونیو وسپوکیو لیبرتی

مونومنتال انتونیو وسپوکیو لیبرتی

مکان: آرژانتین / ظرفیت: 84576 نفر (بالاترین رکورد: 100 هزار نفر در سال 1975) / سال ساخت: 1938

لیست بزرگترین استادیوم های فوتبال دنیا را با ورزشگاهی مدرن و بزرگ آغاز می‌کنیم؛ ورزشگاهی که تمام فوتبال‌دوستان برای یک‌بار هم که شده، آرزوی نشستن بر سکوهای آن را دارند.

در دل پایتخت پرجنب و جوش آرژانتین، جایی که فرهنگ و شور فوتبال با هر نفس تنیده شده، مونومنتال انتونیو وسپوکیو لیبرتی (Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti) مانند یک قلعه عظیم بر فراز بلگرانوی بوئنوس آیرس سلطنت می‌کند. این ورزشگاه نه تنها به عنوان خانه محبوب‌ترین باشگاه فوتبال آرژانتین یعنی ریور پلاته شناخته می‌شود، بلکه با میزبانی بسیاری از رویدادهای بین‌المللی و کنسرت‌های بزرگ، نقش مهمی در تاریخ ورزشی و فرهنگی کشور ایفا کرده است. این استادیوم با ظرفیت بالاتر از 84 هزار نفر، ورزشگاه در آرژانتین و قاره آمریکای جنوبی به حساب می‌آید. از افتتاحیه در سال ۱۹۳۸، این ورزشگاه شاهد برخی از مهم‌ترین لحظات فوتبال از جمله جام جهانی ۱۹۷۸ بوده است.

8. سانتیاگو برنابئو

سانتیاگو برنابئو

مکان: اسپانیا / ظرفیت: 85000 نفر (بالاترین رکورد: 129690 نفر در بازی 1956 با آ.ث میلان) / سال ساخت: 1947

ورزشگاه سانتیاگو برنابئو، نمادی از شکوه و عظمت در قلب مادرید، یکی از بزرگترین ورزشگاه های فوتبال جهان در سال 2024 و همچنین آرزوی بازی در آن برای هر بازیکنی است. این ورزشگاه که به افتخار سانتیاگو برنابئو، رئیس افسانه‌ای باشگاه رئال مادرید نام‌گذاری شده، بیش از هفت دهه است که میزبان بزرگ‌ترین بازی‌ها و رویدادهای فوتبالی جهان بوده است. با ظرفیتی برای بیش از 85 هزار تماشاگر، این ورزشگاه نه تنها یکی از بزرگ‌ترین ورزشگاه‌های اسپانیا است، بلکه به عنوان یکی از معتبرترین عرصه‌های ورزشی در سطح جهانی شناخته می‌شود.

از میزبانی فینال‌های لیگ قهرمانان اروپا گرفته تا جام جهانی فوتبال، برنابئو شاهد لحظاتی بوده که در حافظه تاریخی فوتبال ماندگار شده‌اند. این ورزشگاه، با معماری مدرن و امکانات پیشرفته، به عنوان یک مرکز فرهنگی و اجتماعی، جایگاهی ویژه در دل هواداران فوتبال و شهروندان مادرید دارد.

7. ورزشگاه برج العرب

ورزشگاه برج العرب

مکان: مصر / ظرفیت: 86000 نفر (بالاترین رکورد: 100 هزار نفر در سال 2017 در بازی مصر با کونگو) / سال ساخت: 1938

اگر می‌خواهید با بزرگترین ورزشگاه فوتبال آفریقا آشنا شوید، احتمالا باید استادیوم برج‌العرب مصر را به شما معرفی کنیم. ورزشگاه برج العرب که به آن «ورزشگاه پایتخت جدید مصر» نیز گفته می‌شود، در قلب مدیترانه‌ای این کشور و در نزدیکی الکساندریه با با ظرفیتی برای ۸۶۰۰۰ تماشاگر در سال 2009 احداث شده است.

برج العرب، میزبانی از رویدادهای بزرگ ورزشی و فرهنگی را بر عهده دارد و در سال ۲۰۰۹ افتتاح شده است. این استادیوم بزرگ آفریقایی با معماری مدرن و امکانات پیشرفته، نه‌تنها به عنوان محل برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی مطرح است، بلکه به عنوان نمادی از قدرت و پیشرفت مصر در عرصه جهانی نیز به شمار می‌ر.د. این ورزشگاه که توسط نیروهای مسلح مصر ساخته شده، نشان‌دهنده تعهد کشور به توسعه ورزش و تقویت روحیه ملی است. ورزشگاه برج العرب، با داشتن امکاناتی چون هتل، مرکز مطبوعات و زمین‌های تمرینی، فراتر از یک ورزشگاه ساده، حالا به مرکزی برای تجمع و همبستگی ملی تبدیل شده است.

6. ورزشگاه ملی بوکیت جلیل

ورزشگاه ملی بوکیت جلیل

مکان: مالزی / ظرفیت: 100000 نفر اما از سال 2017، فقط از 87411 صندلی آن استفاده می‌شود (بالاترین رکورد: 98543 هزار نفر در سال 2010 در بازی مالزی با اندونزی) / سال ساخت: 1998

در ادامه لیست بزرگ ترین استادیوم های فوتبال دنیا، به مورد هیجان‌انگیز دیگری یعنی بوکیت جلیل می‌رسیم. این ورزشگاه، که با ظرفیتی برای ۸۷,۴۱۱ تماشاگر، عنوان بزرگ‌ترین ورزشگاه مخصوص فوتبال در جنوب شرقی آسیا را به خود اختصاص داده، نمادی از پیشرفت و توسعه ورزشی مالزی به حساب می‌آید.

این ورزشگاه در تاریخ ۱۱ ژوئیه ۱۹۹۸ توسط نخست‌وزیر وقت مالزی یعنی ماهاتیر محمد افتتاح شده و تا به امروز، رویدادهای بین‌المللی مختلفی چون بازی‌های مشترک‌المنافع ۱۹۹۸ و بازی‌های جنوب شرقی آسیا در سال ۲۰۱۷ در آن انجام شده است. با طراحی بیضی شکل و سه سطح تماشاگران که به زیبایی بر روی هم قرار گرفته‌اند، ورزشگاه بوکیت جلیل شهرت زیادی در بین ورزش‌دوستان داشته و یکی از مهم‌ترین و زیباترین ورزشگاه های فوتبال جهان در سال 2024 نیز به حساب می‌آید.

5. ورزشگاه لوسیل ؛ بزرگترین استادیوم فوتبال خاورمیانه

ورزشگاه لوسیل

مکان: قطر / ظرفیت: 88966 نفر (بالاترین رکورد: 88966 نفر در بازی‌های جام جهانی 2022) / سال ساخت: 2021

ورزشگاه لوسیل، یکی از شاهکارهای معماری مدرن در قطر، به عنوان بزرگ‌ترین ورزشگاه فوتبال در خاورمیانه ۲۰۲۴ شناخته می‌شود. این ورزشگاه، که میزبان بازی نهایی جام جهانی 2022 فوتبال بود، نمادی از ترکیب معماری اسلامی باشکوه و طراحی معاصر است. با ظرفیتی برای ۸۸,۹۶۶ تماشاگر در قلب شهر مدرن لوسیل، طراحی آن الهام‌گرفته از کاسه‌های دست‌ساز است. به علاوه، این استادیوم در بخش بیرونی با نمای طلایی و جلوه‌های نورپردازی هنری، تجربه‌ای به یادماندنی برای هر بیننده‌ای فراهم می‌آورد.

مطابق با آنچه در گذشته اعلام شد، ورزشگاه لوسیل پس از جام جهانی، به یک ورزشگاه با ظرفیت ۴۰,۰۰۰ نفر تبدیل خواهد شد و بخش‌های اضافی آن به فضاهای جامعه‌ای با مغازه‌ها، کافه‌ها، امکانات ورزشی و آموزشی و یک مرکز بهداشتی اختصاص خواهد یافت.

4. ورزشگاه ومبلی

ورزشگاه ومبلی

مکان: انگلستان / ظرفیت: 90000 نفر (بالاترین رکورد: 100 هزار نفر در سال 1975) / سال ساخت: 1938

صحبت در مورد بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان ۲۰۲۴ بدون اشاره به ومبلی، هیچ لطفی ندارد. این ورزشگاه، ظرفیتی برابر با ۹۰ هزار نفر دارد و از سال ۲۰۰۷ تاکنون میزبان بازی‌های تیم ملی فوتبال انگلستان و باشگاه تاتنهام هاتسپر بوده است. این ورزشگاه به شکل یک کاسه طراحی شده و یک سقف بزرگ دارد که می‌تواند بخشی از آن را پوشش دهد. این ورزشگاه همچنین دارای یک قوس بزرگ است که از یک طرف ورزشگاه به طرف دیگر کشیده شده و نمادی از ورزشگاه قدیمی ومبلی است که در سال ۲۰۰۳ تخریب شد.

در کنار تمامی رویدادهای مهم از جمله فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۶۶، فینال لیگ قهرمانان اروپا ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ و بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۱۲، بسیاری از مسابقات ورزشی دیگر در کنار رویدادهای فرهنگی مانند کنسرت ادل نیز در وبملی برگزار شده است.

3. ورزشگاه اف ان بی (نام سابق: ساکر سیتی) ؛ بزرگترین ورزشگاه فوتبال آفریقا

ورزشگاه اف ان بی

مکان: آفریقای جنوبی / ظرفیت: 94736 نفر (بالاترین رکورد: 94807 نفر در سال 1975 در بازی باشگاهی کایزر چیفس با اورلاندو پایرتس) / سال ساخت: 1989

ورزشگاه اف‌ان‌بی در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، سومیمن ورزشگاه بزرگ فوتبال جهان و همچنین بزرگترین استادیوم فوتبال آفریقاست. این ورزشگاه ظرفیتی برابر با ۹۴ هزار و ۷۳۶ نفر دارد و از سال ۱۹۸۹ تاکنون میزبان بازی‌های باشگاه کایزر چیفز و تیم ملی فوتبال آفریقای جنوبی بوده است. طراحی خاص بخش بالایی استادیوم در کنار بخشیدن ظاهری زیبا به ورزشگاه، ورود نور و باد به داخل ورزشگاه را امکان‌پذیر می‌کند.

2. ورزشگاه نیو کمپ ؛ بزرگترین ورزشگاه فوتبال اروپا

ورزشگاه نیو کمپ

مکان: آرژانتین / ظرفیت: 105000 نفر (بالاترین رکورد: 120 هزار نفر در سال 1986 در بازی بین بارسلونا و یوونتوس) / سال ساخت: 1957

دومین استادیوم فوتبال بزرگ دنیا متعلق به یکی از محبوب‌ترین باشگاه‌های تاریخ یعنی بارسلونا است. ورزشگاه اسپاتیفای نیو کمپ در بارسلونا، کاتالونیای اسپانیا واقع شده و ظرفیت آن به حدودا 105 هزار نفر می‌رسد. از سال ۱۹۵۷ تاکنون میزبان بازی‌های باشگاه بارسلونا بوده و جالب است بدانید که نام خود را از عبارت کاتالانیا «کمپ نو» گرفته که به معنی «زمین جدید» است. این ورزشگاه یکی از مراکز فرهنگی و اجتماعی کاتالونیا به شمار می‌رود و نمادی از هویت و ملیت این منطقه است. میزبانی فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۸۲، فینال لیگ قهرمانان اروپا ۱۹۹۲ و ۲۰۱۱ و بازی‌های المپیک تابستانی 1992، برخی از مهم‌ترین رویدادهای برگزارشده در این ورزشگاه به شمار می‌روند.

1. ورزشگاه می دی رونگرادو : بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان

ورزشگاه می دی رونگرادو

مکان: کره شمالی / ظرفیت: 114000 نفر / سال ساخت: 1989

همان‌طور که احتمالا حدس زده باشید، بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان در آسیاست؛ البته نه جایی که تصورش را کنید!

در پیونگ‌یانگ، پایتخت کره شمالی می‌توانید بزرگ ترین استادیوم فوتبال جهان یعنی رانگرادو می دی با ظرفیتی برابر با ۱۱۴ هزار نفر دارد و بیش از ۱۳۰۰ اتاق و ۸۰ درب ورودی را پیدا کرد. این ورزشگاه به شکل یک چتر یا گل طراحی شده و دارای ۱۶ قوس است که سقف آن را تشکیل می‌دهند. این ورزشگاه در سال ۱۹۸۹ افتتاح شد و میزبان چندین رویداد مهم در طول دهه‌ها بوده است؛ از جمله بازی‌های تیم ملی فوتبال کره شمالی، تیم ملی فوتبال زنان کره شمالی و مسابقات باشگاهی مهم دیگر.

جالب است بدانید بعد از گذشت سال‌ها، رانگرادو می دی همچنان عنوان بزرگ ترین استادیوم جهان ۲۰۲۴ را داشته و حتی بالاتر از ورزشگاه‌های دیگری که برای مسابقات راگبی و کریکت احداث شده‌اند نیز قرار می‌گیرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله، ضمن پاسخ دادن به این سوال که بزرگترین ورزشگاه فوتبال جهان چیست، چند مورد از پیشرفته‌ترین و بزرگ ترین استادیوم های مخصوص فوتبال دنیا را نیز معرفی کردیم تا چشم‌انداز بسیار خوبی در این حوزه، پیش روی شما باشد. توجه داشته باشید که این مقاله بر اساس تازه‌ترین داده‌ها نوشته شده است و در آینده و به مرور زمان نیز اطلاعات آن آپدیت خواهد شد.

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگ فردا، قطعا جذاب‌تر از همیشه خواهد بود ...

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(