چهره‌هافرهنگ و هنر

شاپور رپر کیست؟ خواننده آزادی‌خواه به سبک اسرائیلی‌ها

شاپور رپر، یکی از اعضای گروه ملتفت است که با خواندن آهنگ‌های سیاسی، شهرت زیادی در بین جوان‌ترها پیدا کرده. به همین بهانه، امروز می‌خواهیم در مورد بیوگرافی شاپور، محل زندگی، سن و نسل آن صحبت کرده و نگاهی به محتوای آثار او داشته باشیم.

رپ، یکی از سبک‌های بسیار محبوب موسیقی در ایران و البته سراسر جهان به حساب می‌آید. همان‌طور که می‌دانید، موسیقی‌های رپ، عمدتا محتوایی اعتراضی داشته و در آنها، به‌نوعی تلاش می‌شود تا مسائل و مشکلات مختلف با زبان موسیقیایی، نقد شود.

آموزش فلوت کلیددار

شاپور رپر، یکی از همین خواننده‌هاست که جوان‌ترها، بیشتر او را با ترک‌های سیاسی می‌شناسند؛ آثاری که در آنها، جمهوری اسلامی و عملکرد آن، به صورتی جدی و کاملا مستقیم توسط خواننده، به چالش می‌کشد.

هرچند، نقدهایی جدی بر آثار او وجود دارد که در ادامه، در رابطه با آنها صحبت خواهیم کرد.

این یادداشت، ضمن معرفی شاپور، نقدی بر آثار اوست.

اگر از طرفداران این خواننده هستید، اکیدا و قویا توصیه می‌کنیم حتما ادامه مقاله را مطالعه کنید.

بیوگرافی شاپور رپر

پیش از صحبت در مورد آثار این خواننده، بهتر است ابتدا کمی در مورد خود شاپور صحبت کنیم.

مطابق با اطلاعاتی که در وب‌سایت ویکیپدیا وجود دارد، شاپور، یکی از اعضای گروه ملتفت است و رپری سیاسی محسوب می‌شود. او از سال 1394 فعالیت خود را آغاز کرده و طی این سال‌ها، بیشترین فعالیت را با مهدیار آقاجانی و اشکان سرانجام (فدائی) داشته است.

عمده شهرت شاپور به خاطر عضویت وی در گروه ملتفت است؛ اتفاقی که در سال 1401 شاهد آن بودیم؛ زمانی که اتفاقات تلخ مربوط به فوت خانم مهسا امینی به تیتر شماره یک اخبار کشور تبدیل شده بود. عمده محتوایی که او از آن زمان تا به امروز خوانده نیز مضمونی ضد جمهوری اسلامی دارند. به علاوه، طرفداران، از آثار وی در جریانات اتفاقات سال 1401 نیز استفاده می‌کردند. در بین کارها او می‌توان آثاری به صورت «دیس» هم پیدا کرد.

در مورد اینکه شاپور نسل چند است و چند سال دارد، پرسش‌های زیادی وجود دارد که همگی بدون پاسخ هستند. با این حال، بسیاری از طرفداران، او را رپر نسل 4 و برخی او را رپر نسل 5 می‌دانند.

شاپور رپر
تصویری که از شاپور رپر در فضای مجازی منتشر شده

آهنگ های سیاسی شاپور رپر ؛ آزادهی‌خواهی به سبک اسرائیلی!

از تیتر تندی که برای آهنگ های سیاسی شاپور انتخاب کردیم، تعجب نکنید!

شاپور رپر با آهنگ‌هایی که عمدتا به تهیه‌کنندگی مهدیار آقاجانی منتشر می‌کند، در تلاش است تا پیام اعتراضی گروهی که مخالف جمهوری اسلامی هستند را به گوش همگان برساند.

در واقع، آثار این خواننده می‌خواهد به هر نحوی بگوید و نشان دهد که «مردم» از «جهموری اسلامی» خسته شده‌اند. خب تا اینجای کار، اگر سیستم حاکمیتی پر از مشکل و بدترین عملکرد را در میان تمامی دوران داشته باشد، چنین کاری اتفاقا پسندیده نیز خواهد بود؛ حکومتی که عمدتا از آن به عنوان «دیکتاتور» یاد می‌شود.

اما با چند فکت و نکته در مورد آثار این خواننده، به شما اثبات خواهیم کرد که دیکتاتور واقعی، خود او و همفکرانش (تمام کسانی که در هر جای دنیا، از او طرفدارای می‌کنند) هستند! 

فحاشی، سر بریدن و حمله به ناموس هر کسی که ریش دارد و مذهبی است!

فحاشی و توهین بسیار زیاد، بخشی بسیار پررنگ در آثار شاپور رپر است. این مسئله البته در دنیای «رپ» وجود دارد و متاسفانه، بسیاری از خواننده‌های این سبک به آن عادت کرده و چنین چیزی را به‌نوعی به بخشی از فرهنگ این سبک موسیقی تبدیل کرده‌اند!

اما تندی آثار شاپور به حدی زیاد است که هر کسی به‌جز خود و همکفرانش را «غیر انسان» دانسته و ضمن فحاشی به آنها، هنوز این حکومت نرفته و آنها نیامده‌اند، به ناموس افراد پایبند به آن هم کار دارند!

چند مثال:

  1. یکی به این توله‌بسیجی یه ساندیس بده (آهنگ کویر)
  2. ما آخوند کباب می‌کنیم تو کوبیده بزن (آهنگ سگ‌پدر)
  3. بوی کباب کردن آخوند میاد (آهنگ مرگ بر کل نظام)
  4. به ازای هر اسم از ما، پنج تا سپاهی سر می‌بریم (آهنگ مرگ بر کل نظام)
  5. کشتار انقلاب نصف راه بود (آهنگ قاسم کجایی)
  6. فحش … به بسیجی حلاله (آهنگ فکت)
  7. توهین مستقیم به «الله» و دین (آهنگ سگ‌پدر)
  8. یکیه طالبان، سپاهی، داعشی، مجاهد، سلفی (آهنگ باطل)

و از این دست مزخرفات و خزعبلاتی که به اسم گندگی و خفنی و مقابله با جمهوری اسلامی به اسم آزادی‌خواهی (اما نوعی دیکتاتوری اسرائیلی)، شاپور در آهنگ‌هایش می‌خواند! و بدتر، عده‌ای هم دنباله‌روی آن هستند!

آیا چنین کاری از یک انسان برمی‌آید که عقده‌های خود را بر سر ناموس مردم (اگر آنها را مردم بپندارد) خالی کند؟ سال 1357، کسی به ناموس محمدرضا شاه یا ساواکی‌ها کار داشتند یا آنها را وسط شهر، کباب می‌کردند؟

فراتر از این‌ها، توهین آشکارا به خداوند، نشان‌دهنده پوچی مطلق در چنین موجودی است!

خطر کجاست؟

دنبال کردن آثار شاپور رپر نه گناه است نه جرم و این خواننده، حتی ارزش آن را ندارد که بخواهد «خطری» برای کسی باشد! او یک خواننده زیرزمینی است که معلوم نیست کجاست و چقدر از چه راهی درآمد دارد و بیرون گود نشسته و می‌گوید لنگش کن اما یِک بار برای مقابله با جمهوری اسلامی، چَک نخورده است و مردم و آزادی‌‌خواهی هیچ ارزش و اهمیتی برای او ندارند!

خطر اصلی، تفرقه و فتنه‌انگیزی است که جوان‌تر از آن غافل هستند و این افراد نیز در آتشش می‌دمند! علی کریمی که از لیدرهای اصلی اغشاشات 1401 بود، کجاست؟ چقدر درآمد دارد؟ نظام عوض شد؟ چه چیزی عاید طرفدارانش شد؟ هیچی!

موضوع بعدی اینکه وقتی آهنگ های شاپور خواننده را دنبال می‌کنید، یعنی او و گفته‌هایش را قبول دارید! قبول دارید؟ یعنی اگر روزی به فرض محال، جمهوری اسلامی تغییر کند، آخوندها را کباب خواهید کرد؟ بسیجی‌ها را سر خواهید برید؟

  • اگر بله، چه فرقی بین شما و داعش وجود دارد؟
  • اگر خیر، پس چرا آهنگ‌های او را دنبال می‌کنید؟

همین!

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگِ فردا قطعا جذاب‌تر از دیروز و امروز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(