گردشگریویژه

شلوغ ترین فرودگاه‌های جهان در سال 2024 : از آمریکا تا آسیا و اروپا

اگر اهل سفر خارجی باشید، حتما می‌دانید که اگر در شلوغ ترین فرودگاه های جهان در سال 2024 به‌موقع حاضر نشوید، با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. این بدان خاطر است که تعداد مسافران و پروازها در این فرودگاه‌ها بسیار زیاد بوده و به‌تبع، تمام کارها با بالاترین نظم انجام می‌شود.

اگر می‌خواهید با پررفت و آمدترین فرودگاه های دنیا بر اساس تعداد مسافران سالانه آشنا شوید، تا انتهای این مقاله در کنار رنگ فردا باشید.

آموزش فلوت کلیددار

پررفت و آمدترین فرودگاه جهان 2024 چگونه انتخاب می شود؟

پیش از آنکه بخواهیم در مورد پرترددترین فرودگاه های جهان ۲۰۲۴ صحبت کنیم، شاید بد نباشد که شیوه انتخاب لیست خود را بیان کنیم.

پایتخت کشورهای بزرگ، همواره از مراکز گردشگری و تجاری معتبر هستند و سالانه، میلیون‌ها نفر با اهداف مختلف به این کشورها سفر می‌کنند. بر این اساس، آمار مختلفی توسط این فرودگاه‌ها به صورت دوره‌ای منتشر می‌شود که حاوی اعداد و ارقام جذابی نیز هستند. ما نیز از آمار منتشرشده در وب‌سایت ویکیپدیا استفاده کرده و شلوغ ترین فرودگاه های جهان بر مبنای تعداد مسافران سالانه، معرفی خواهیم کرد.

با یک فنجان قهوه آماده همراهی ما شوید!

شلوغ ترین فرودگاه جهان کجاست؟

فرودگاه‌ها از مهم‌ترین بخش‌های زیرساختی حمل و نقل هوایی هستند و نقش بسزایی در ایجاد ارتباط بین کشورها و مناطق مختلف دنیا دارند.

۱. فرودگاه بین المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا (Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport) : پررفت و آمدترین فرودگاه دنیا 2024

فرودگاه بین المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا

این فرودگاه که اختصارا با کد یاتا ATL شناخته می‌شود، از سال ۱۹۹۸ تاکنون (به جز سال ۲۰۲۰) شلوغ ترین فرودگاه جهان بوده است. این مجموعه هوایی عظیم، در شهر آتلانتا ایالت جورجیا آمریکا واقع شده و می‌توان آن را به‌نوعی مرکز عملیاتی شرکت هواپیمایی دلتا نیز معرفی کرد. فرودگاه هارتسفیلد-جکسون آتلانتا در ابتدا در سال ۱۹۲۵ به عنوان یک پایگاه هوایی احداث شد و سپس در سال ۱۹۴۸ به عنوان یک فرودگاه بین‌المللی، خدمت‌رسانی را آغز کرد.

هارتسفیلد-جکسون آتلانتا در سال 2023، پذیرایش بیش از 104.5 میلیون مسافر (به صورت دقیق‌تر 104/653/451 نفر!) بوده است که نسبت به سال‌های قبلی ۷۶ درصد افزایش داشته است. پر رفت و آمدترین فرودگاه دنیا همچنین روزانه بیش از ۲۵۰۰ پرواز را به بیش از ۱۵۰ مقصد داخلی و ۷۰ مقصد خارجی انجام می‌دهد. از مهم‌ترین مشخصه‌های این فرودگاه می‌توان به 7 سالن مسافربری، 5 باند فرود و خدمات متنوعی از جمله اینترنت رایگان، مراکز خرید، رستوران‌ها، هتل‌ها، موزه‌ها و خدمات حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد.

2. فرودگاه بین المللی دبی (Dubai International Airport) : شلوغ ترین فرودگاه در آسیا

فرودگاه بین المللی دبی

فرودگاه بین‌المللی دبی با کد یاتا DXB، پرترددترین فرودگاه آسیا و همچنین دومین مورد در لیست ماست. این فرودگاه که در قلب شهر دبی واقع شده، با داشتن سه ترمینال مجهز و پیشرفته، به بیش از ۲۵۷ مقصد و 104 کشور پرواز دارد تا بتوان آن را یکی از مهم‌ترین نقاط جابجایی مسافران در نظر گرفت.

از نظر آمار پروازها، در ماه فوریه سال ۲۰۲۴، مجموعاً ۳۵,۰۹۷ پرواز از طریق فرودگاه دبی انجام شده که در بین آنها، کشورهایی مانند هند، عربستان سعودی و پاکستان بیشترین سهم را داشته‌اند. فرودگاه دبی همچنین در سال 2023، با جابجایی تقریبا 87 میلیون نفر و رشد سالانه‌ای معادل ۱۲۷ درصدی، توانسته نام خود را در بین پرترددترین فرودگاه های جهان جای دهد.

3. فرودگاه بین المللی دالاس فورت ورث (Dallas Fort Worth International Airport)

فرودگاه بین المللی دالاس فورت ورث

مورد بعدی در لیست بزرگترین فرودگاه های دنیا با بیشترین تعداد مسافر در سال 2024، فرودگاه بین المللی دالاس فورت ورث با کد یاتا DFW است. این فرودگاه در منطقه میانی بین شهرهای دالاس و فورت ورث واقع شده و می‌توان آن را محل اصلی فعالیت شرکت امریکن ایرلاینز معرفی کرد.

فرودگاه بین المللی دالاس فورت ورث در سال ۱۹۷۴ به عنوان یک فرودگاه مشترک بین دو شهر مذکور احداث شد و در سال ۱۹۷۹، فعالیت خود را به صورت بین‌المللی آغاز کرد. این فرودگاه در سال 2023، حدود 81.7 میلیون مسافر را پذیرفته است که نسبت به سال قبل ۵۹ درصد افزایش داشته است. تعداد پروازهای روزانه این مجموعه به 1800 عدد به بیش از ۲۵۰ مقصد داخلی و ۶۰ مقصد خارجی می‌رسد.

4. فرودگاه هیترو (Heathrow Airport) : شلوغ ترین فرودگاه اروپا

فرودگاه هیترو

اگر به دنبال شلوغ ترین فرودگاه اروپا هستید، فرودگاه هیترو با کد یاتا LHR در قلب لندن، پررفت و آمدترین مورد محسوب می‌شود.

فرودگاه هیترو در سال 2023 میزبان بیش از 79 میلیون نفر از مسافران بوده و می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین نقاط برای جابحایی کالاها و محصولات مختلف نیز در نظر گرفت. بنا بر آمار موجود، در سال ۲۰۲۲، بیش از 1.4 میلیون تن کالا از طریق این فرودگاه به شهرها و کشورهای مختلف صادر شده است. فرودگاه هیثرو دارای دو باند فرود است: باند شمالی به طول ۳,۹۰۲ متر و باند جنوبی به طول ۳,۶۵۸ متر. تعداد ایستگاه‌های هواپیما که توسط پل هوایی خدمت‌رسانی می‌کنند نیز به ۱۹۲ عدد و تعداد ایستگاه‌های باری نیز به 15 عدد می‌رسد.

ترمینال ۲، که به عنوان «ترمینال ملکه» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۱۴ توسط ملکه الیزابت دوم افتتاح شد و ۴۰,۰۰۰ متر مربع مساحت دارد. ترمینال ۴ پرترددترین فرودگاه اروپا، در سال ۱۹۸۶ توسط شاهزاده چارلز و دایانا افتتاح شده و ۱۰۵,۴۸۱ متر مربع مساحت دارد. ترمینال ۵ که در سال ۲۰۰۸ به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها افتتاح شده نیز ۳۵۳,۰۲۰ متر مربع مساحت دارد؛ یعنی چیزی معادل با ۵۰ زمین فوتبال!

5. فرودگاه توکیو هاندا (Tokyo Haneda Airport)

فرودگاه توکیو هاندا

شرق اروپا، میزبان یکی دیگر از شلوغ ترین فرودگاه آسیا به نام توکیو هاندا با کد یاتا HND است. عمده شهرت این فرودگاه، به خاطر سطح بالای خدمات و همچنین استفاده از جدیدترین فناوری‌هاست. تعداد مسافرانی که از طریق این فرودگاه جابجا شدند، در سال 2023 به بیش از 78 میلیون نفر رسیده که در مقایسه با آمار 50 میلیون نفری سال 2022، رشد قابل توجهی داشته است.

فرودگاه هاندا به عنوان سومین مرکز بزرگ حمل و نقل هوایی کالا در ژاپن شناخته شده و نقشی بسیار پررنگ را در زمینه واردات و صادرات ایفا می‌کند. علاوه بر این، گارد ساحلی ژاپن، یک پایگاه نجات ویژه در فرودگاه هانِدا دارد که توسط تیم نجات ویژه، یک واحد نجات هوایی و زیر دریایی ۳۶ نفره، مدیریت و کنترل می‌شود.

6. فرودگاه بین المللی دنور (Denver International Airport)

فرودگاه بین‌المللی دنور

در ادامه معرفی پر رفت و آمد ترین و شلوغ ترین فرودگاه های جهان، به فرودگاه بین المللی دنور با کد یاتا DEN می‌رسیم. بر اساس آمار، این مجموعه هوایی بزرگ، اولین فرودگاه پرتردد در کلورادو و همچنین سومین مورد در کشور آمریکا محسوب می‌شود. شرکت هواپیمایی یونایتد و فرانتیر، دفتر مرکزی خود را در این فرودگاه احداث کرده و بیشترین فعالیت را در فرودگاه دنور دارد.

فرودگاه بین المللی دنور در سال 2023، پذیرای بیش از 77.8 میلیون مسافر از سراسر جهان بوده که نسبت به سال قبل ۶۹ درصد افزایش داشته است. در حال حاضر، بیش از 1600 پرواز مختلف به بیش از ۲۰۰ مقصد داخلی و ۳۰ مقصد خارجی انجام شده و می‌تواند آن را یکی از شاهراه‌های اصلی برای ایجاد ارتباط بین شهرهای مهم آمریکا هم در نظر گرفت.

7. فرودگاه استانبول (Istanbul Airport)

فرودگاه استانبول

ترکیه یکی از توریستی‌ترین کشورهای جهان بوده و به همین دلیل، اصلا عجیب نیست که بتوان نام فرودگاه بین المللی استانبول با کد یاتا IST را در بین شلوغ ترین فرودگاه های جهان مشاهده کرد. این مجموعه بسیار بزرگ و البته مدرن، در منطقه آرناووت کوی در سمت اروپایی شهر استانبول، در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ طی مراسمی باشکوه افتتاح شد تا بتواند در کنار دیگر فرودگاه‌های مهم ترکیه، پذیرای گردشگران باشد. برخی افراد حتی به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص این مجموعه، آن را پلی بین دنیای غرب و شرق می‌دانند.

این فرودگاه که با هدف پاسخگویی به افزایش تقاضای سفرهای هوایی و جایگزینی فرودگاه آتاتورک ساخته شده، توانسته است در مدت زمان کوتاهی به یکی از پرترددترین فرودگاه‌های اروپا تبدیل شود. در سال ۲۰۲۲، بیش از 76 میلیون نفر از خدمات آن استفاده کرده‌اند که در مقایسه با دیگر فرودگاه‌های ترکیه، واقعا رقمی حیرت‌آور است.

8. فرودگاه بین المللی لس آنجلس (Los Angeles International Airport)

فرودگاه بین المللی لس آنجلس

باز هم آمریکا و باز هم یکی دیگر از پرترددترین فرودگاه های دنیا! فرودگاه لس آنجلس با کد یاتا LAX، در سال ۱۹۲۸ تحت نام Mines Field افتتاح شد و بعدها نام آن به چیزی که حالا هست، تغییر کرد. بنا بر آمار موجود، سال گذشته بیش از 75 میلیون مسافر از طریق این فرودگاه جابجا شدکه واقعا رقم بزرگی است.

وجود امکانات تفریحی و رفاهی فراوان از جمله رستوران‌ها و هتل‌های بزرگ، اهمیت تجاری شهر لس آنجلس نیز به‌نوعی در بازدید مردم از این شهر، کمک می‌کند.

9. فرودگاه بین المللی اوهر (O’Hare International Airport)

فرودگاه بین المللی اوهر

اهمیت تجاری بالای کشور آمریکا باعث شده تا نیمی از لیست ما به معرفی فرودگاه های این کشور اختصاص پیدا کند! فرودگاه اوهر با کد یاتا ORD، یکی از همین فرودگاه‌هاست که البته در کنار جابجایی مسافران، یکی از مهم‌ترین مراکز ترانزیت هوایی در جهان نیز شناخته شده و به واسطه زیرساخت‌های پیشرفته، شهرت زیادی در جهان دارد. طراحی مدرن و خاص ساختمان اصلی که تصویر آن را بالاتر می‌توانید ببینید هم در نوع خود بسیار جذاب است.

فرودگاه اوهر مجموعا 4 ترمینال مسافربری است که با در نظر گرفتن 182 ورودی مختلف، فضایی بسیار عظیم را پوشش می‌دهد. به علاوه، بیش از ۳۷ خط هوایی مختلف به بیش از ۶۰ مقصد بین‌المللی و ۱۵۰ مقصد داخلی در اینجا وجود دارد تا بتوان آن را یکی از شلوغ ترین فرودگاه های جهان معرفی کرد. سال 2023، نزدیک به 74 میلیون نفر از طریق این فرودگاه به مقاصد خود سفر کرده‌اند.

10. فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی (Indira Gandhi International Airport) : شلوغ ترین فرودگاه هند

فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی

آخرین مورد در لیست شلوغ ترین فرودگاه های جهان، مجموعه‌ای بزرگ در یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا یعنی هند است: فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی با کد یاتا DEL که سال گذشته، بیش از 72 میلیون نفر برای سفر، مهمان آن بوده‌اند.

این فرودگاه نه تنها به دلیل حجم بالای مسافرانی که از آن عبور می‌کنند، بلکه به خاطر معماری مدرن و امکانات پیشرفته‌ای که در اختیار مسافران قرار می‌دهد نیز شهرت دارد. جالب است بدانید که فرودگاه ایندیرا گاندی در سال ۲۰۱۶، به عنوان بهترین فرودگاه جهان در رده‌بندی ASQ انتخاب شد و این عنوان را برای دو سال متوالی حفظ کرد.  پیش از اینکه مدیریت فرودگاه به شرکت هواپیمایی هند واگذار شود، اینجا توسط نیروی هوایی هند اداره می‌شد. گفتنی‌ست فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی از سیستم پیشرفته‌ای به نام A-CDM برای کمک به حفظ دقت و قابل پیش‌بینی بودن زمان‌بندی پروازها استفاده می‌کند.

آمریکا میزبان پرترددترین فرودگاه جهان در سال ۲۰۲۴

اگرچه در این مقاله تلاش کردیم تا شلوغ ترین فرودگاه های جهان در سال 2024 را معرفی کنیم، اما نباید فراموش کرد که به واسطه شرایط تجاری و اقتصادی کشورهای مختلف، این لیست همواره در حال تغییر بوده و کشورهای دیگر، تلاش می‌کنند تا با ارائه خدمات بهتر، نام خود را بالاتر از سایرین قرار دهند.

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگِ فردا قطعا جذاب‌تر از دیروز و امروز خواهد بود ...

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(