ورزش و تناسب اندامویژه

معرفی 11 نفر از سریع‌ترین دونده‌های زن در جهان (آپدیت 2024)

همانند مردان، بانوان نیز در دنیای ورزش، حضوری پررنگ و فعال دارند. اما سریع ترین زن جهان کیست و آیا او را می‌شناسید؟رکورد سریع ترین دونده زن دنیا چقدر است؟

مسابقات دو و میدانی، سال‌هاست که در سطح جهانی برگزار می‌شوند و از بین آنها، دو 100 متر را می‌توان از محبوب‌ترین رشته‌ها دانست. مسئله مهم در مورد این رشته، انتخاب سریع ترین دختر جهان از افرادی است که در آن شرکت می‌کنند. تا به امروز، رکوردهای بسیار عجیبی در این حوزه به ثبت رسیده و باید بگوییم که شنیدن آنها می‌تواند هر کسی را شگفت‌زده کند. به همین بهانه، امروز می‌خواهیم در مورد سریع ترین زنان جهان صحبت کنیم.

آموزش فلوت کلیددار

رکورد سریع ترین زن جهان در دو 100 متر چقدر است؟

رکورد سریع ترین دونده زن جهان بارها و بارها در دوره‌های زمانی مختلف، تغییر کرده است و برخی از افراد، حتی دو 200 متر را ملاک سرعت بالا می‌دانند. ولی ما در این بخش، دو 100 متر را مد نظر قرار داده‌ایم تا بتوانیم مقایسه بهتری با لیست مردان داشته باشیم.

بنابر آماری که تا امروز به صورت رسمی ثبت شده، فلورنس گریفیت جوینر، سریع ترین زن دنیا و البته تاریخ است و سال 1988 با ثبت رکوردی ویژه توانسته 100 متر را در مدت زمان 10.49 ثانیه طی کند؛ یعنی حدود یک ثانیه بیشتر از رکورد 9.58 ثانیه‌ای یوسین بولت که به عنوان سریع‌ترین انسان شناخته می‌شود. گریفیت جوینر البته سال 1998 از دنیا رفته و پدیده فعلی دنیای ورزش بانوان در حوزه دو و میدانی، شاکاری ریچاردسون 23 ساله از آمریکا است. او در مسابقات قهرمانی دو و میدانی بوداپست مجارستان در سال 2024 که چند ماه پیش برگزار شد، رکورد 10.65 ثانیه‌ای را از خود به جای گذاشته و به عنوان سریع ترین زن جهان شناخته می‌شود.

معرفی سریع ترین زنان جهان

اگر می‌خواهید بدانید که سریعترین زن جهان کیست و چه رکوردی را به ثبت رسانده، در ادامه همراه رنگ فردا باشید. در اینجا، ما 11 زن دونده برتر جهان را معرفی خواهیم کرد.

1. فلورنس گریفیت جوینر (Florence Griffith-Joyner) / 10.49 ثانیه : سریع ترین زن جهان در تاریخ

فلورنس گریفیت جوینر

فلورنس گریفیت-جوینر، ملقب به فلو-جو، در المپیک 1988 با دو رکورد جهانی در دو 200 متر و 100 متر، نه‌تنها جلوه‌ای بی‌نظیر از سرعت و توانمندی را ارائه داد، بلکه به نمادی از استعداد زنان در ورزش تبدیل شد. رکوردهای او هنوز هم شکسته نشده‌اند و او به عنوان یک افسانه در تاریخ دو میدانی زنان جهان باقی مانده است.

2. الین تامپسون (Elaine Thompson-Herah) / 10.54 ثانیه

الین تامپسون

الین تامسون-هراه از هایتی، با سرعت چشمگیر خود در دویدن چندین بار به عنوان قهرمان المپیک و جهانی شناخته شده است. او با داشتن رکورد جهانی در دو 200 متر، به جایگاهی بالا در ورزش کشور خود دست یافته و به عنوان سریع ترین زن دنیا در تاریخ هایتی از آن یاد می‌شود.

3. شلی-آن فریزر-پرایس (Shelly-Ann Fraser-Pryce) / 10.64 ثانیه

شلی-آن فریزر-پرایس، ملقب به «موشک کوچک»، با دو المپیک طلایی و دو قهرمانی در مسابقات جهانی، نشان داده است که سرعت و استقامت می‌تواند اوج افتخارات را به همراه داشته باشد. او با افتخار به عنوان یک نمادهای قدرت و توانایی زنان در دنیای دو شناخته می‌شود.

4. کارملیتا جیتر (Carmelita Jeter) / 10.65 ثانیه

کارملیتا جیتر

نفر بعدی در لیست سریع ترین زنان دنیا، کارملیتا جتر یا «جت» است؛ کسی که با شروع انفجاری و دویدنی بی‌وقفه برای رسیدن به خط پایان، به عنوان یکی از سریع‌ترین بانوان تاریخ معرفی می‌شود. او سه مدال المپیک و قهرمانی جهانی دارد، و همین مسئله باعث شده تا در کنار دیگر زنان آمریکایی، نام آن او همیشه در ذهن مردم حک شود.

5. ماریون جونز (Marion Jones) / 10.65 ثانیه

ماریون جونز

ماریون جونز با استعدادهای فراوان و توانمندی‌های چندگانه، در دهه 1990 توانست نام خود را برای همیشه در ذهن ورزش‌دوستان ماندگار کند. او با داشتن مدال‌های المپیک و قهرمانی‌های جهانی، به عنوان یک از شخصیت‌های اثرگذار ورزشی در تاریخ آمریکا شناخته شده و طرفداران بسیاری هم در این حوزه دارد. جونز هم‌اکنون 48 ساله است و سال‌هاست که دیگر به عنوان یک ورزشکار فعالیتی ندارد.

6. شاکاری ریچاردسون (Sha’Carri Richardson) / 10.65 ثانیه : سریع ترین زن جهان در زمان فعلی

همان‌طور که بالاتری نیز اشاره کردیم، در حال حاضر، شاکاری ریچاردسون را می‌توان به عنوان سریع ترین دختر جهان معرفی کرد. او از ژوئن 2019 به صورت حرفه‌ای در این حوزه مشغول فعالیت بوده و 155 سانتی‌متر قد دارد. افزون بر این، وی در جدیدترین دوره مسابقات 2023 که در کشور مجارستان برگزار شد، توانست با ثبت رکورد 10.65 ثانیه‌ای، خود را به عنوان سریع ترین زن حاضر در دنیا معرفی کند.

7. شریکا جکسون (Shericka Jackson) / 10.65 ثانیه

شریکا جکسون با تلاش و استعداد خود در دویدن، به عنوان یکی از ستاره‌های نخستین جهان معرفی شده است. این دونده جامائیکایی که بارها توانسته رکوردهای مختلفی را از خود به جای گذارد، با کسب مدال المپیک و قهرمانی در مسابقات جهانی، نشان داده که می‌تواند در دوران مدرن به لحاظ توانمندی‌ها و اراده، با دیگر قهرمانان رقابت کند.

8. ماری-خوزه تا لو (Marie-Josee Ta Lou) / 10.72 ثانیه

ماری-خوزه تا لو از کشور ساحل عاج، با سرعت خارق‌العاده و توانایی بسیار عالی در انجام درست حرکات، به عنوان سریع ترین زن در تاریخ ساحل عاج معروف شده است. وی با مدال‌های المپیک و قهرمانی‌های جهانی متعدد، جایگاه خود را به عنوان یک قهرمان مورد احترام در جامعه حفظ کرده و با ثبت رکورد 10.73 ثانیه‌ای در سال 2022، به لیست ماه راه یافته است.

9. کریستین آرون (Christine Arron) / 10.73 ثانیه

کشور فرانسه هم ستاره‌های زیادی داشته و در بین ورزشکاران آن می‌توان کریستین آرون را به عنوان سریع ترین زن جهان در تاریخ این کشور معرفی کرد. او با سابقه طولانی از کسب موفقیت‌های متعدد در دهه‌های گذشته، به عنوان یک افسانه در دویدن شناخته می‌شود.

10. مرلین اوتی (Merlene Ottey) / 10.74 ثانیه 

مرلین اوتی

نفر بعدی در لیست سریعترین زن های دنیا، مرلین اوتی 63 ساله است. او در کارنامه خود، 5 بار شرکت در مسابقات المپیک را دارد و تاکنون، بیش از 30 مدال جهانی را نیز کسب کرده است. مسئله‌ای که نمایانگر توانمندی و استقامت بی‌پایان وی در دویدن است. او با افتخار نام خود را در کتاب تاریخ دویدن زنان جهان ثبت کرده و همچنان الهام‌بخش برای نسل‌های آینده است. باید بگوییم که او به عنوان سریع ترین دونده زن جهان در زمان فعالیت خود، اهل جامائیکا است.

10. انگلیش گاردنر (English Gardner) / 10.74 ثانیه

دونده دیگر لیست ما، انگلیش گاردنر آمریکایی است که در سال 2016 توانست با ثبت رکورد 10.74 ثانیه، مشترکا جایگاه دهم در لیست سریع ترین دونده های زن جهان را با مرلین اوتی در اختیار داشته باشد. او طی دوران فعالیت خود موفق به کسب ده‌ها مدال در رشته‌های مختلف نیز شده است.

سخن پایانی

ما در این مقاله تلاش کردیم تا به شما بگوییم که سریعترین زن جهان کیست و چه رکوردی را از خود به جای گذاشته است. توجه داشته باشید تمام اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شدند، بر اساس اطلاعات سایت معتبر World Athletics هستند. این مقاله در سال آینده و در صورت ثبت رکوردهای تازه، بروزرسانی خواهد شد.

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگِ فردا قطعا جذاب‌تر از دیروز و امروز خواهد بود ...

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(