
رودخانه ایسکیتیمکا یکی از رودخانه های جنوب روسیه است که در سال ۲۰۲۰ به رنگ قرمز تبدیل شد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. همین مسئله نیز باعث شد تا عبارت «رودخانه روسیه قرمز شد» به تیتر بسیاری از رسانهها تبدیل شود. اگرچه مدتها از انتشار این خبر میگذرد، ولی این موضوع به حدی جذاب است که کاربران میخواهند در مورد رودخانه ی قرمز روسیه بیشتر بدانند.
اگر شما هم جزو همین دسته هستید، با رنگ فردا همراه باشید؛ ما در ادامه قصد داریم در مورد رودخانه ای در روسیه که ناگهان قرمز شد، صحبت کنیم. در این مقاله به شما خواهیم گفت که چرا رودخانه روسیه قرمز شده و این پدیده عجیب و غریب، چه تاثیری بر محیط زیست و سلامت انسان ها و حیوانات داشته است؟
تاریخچه رودخانه ایسکیتیمکا
رودخانه ایسکیتیمکا که در واقع همان رودخانه قرمز روسیه در جدول است، یکی از شاخه های رودخانه توم است که از کوه های سایان شروع میشود و در شهر ایسکیتیم به رودخانه توم میریزد. این رودخانه در استان کمروو در منطقه سیبری قرار دارد و طول آن حدود ۶۰۰ کیلومتر است. این رودخانه در گذشته برای حمل و نقل آبی، صنعت ماهیگیری و تولید برق استفاده میشد؛ اما در سال ۲۰۲۰، این رودخانه به دلیل آلودگی شدید به رنگ قرمز تغییر کرد و سبب شد تا مردم و مسئولان در این مورد بسیار نگران شوند.
رودخانه ی قرمز روسیه در منطقهای قرار دارد که آب و هوای سرد و خشک دارد. میانگین دمای سالانه در این منطقه حدود -۱۰ درجه سانتیگراد است و میانگین بارش سالانه آن نیز به حدود ۴۰۰ میلیمتر میرسد. در زمستان، دما تا کمتر از -۳۰ درجه سانتیگراد کاهش پیدا کرده و همین مسئله باعث یخ زدن آب رودخانه میشود؛ تابستانها نیز دما از ۲۰ درجه سانتیگراد فراتر میرود.
چرا رودخانه روسیه قرمز شده است؟
به گزارش MSN، در نوامبر سال ۲۰۲۰، مردم شهر ایسکیتیم شاهد تغییر رنگ رودخانه ایسکیتیمکا به قرمز شدند. این رنگ عجیب و غریب باعث تعجب و ترس مردم شد و برخی از آنها این پدیده را به علتهای مذهبی یا فراطبیعی نسبت دادند. اما کارشناسان محیط زیست این رنگ را نتیجه آلودگی شدید رودخانه توسط زباله های صنعتی دانستند.
بر اساس گزارشهای رسمی، علت قرمز شدن رودخانه ایسکیتیمکا، احتمالا از ریختن آبهای فاضلاب شهری و صنعتی به رودخانه بوده است. این آبها شامل مواد شیمیایی و معدنی مختلفی بودهاند که باعث تغییر رنگ و اسیدی شدن آب رودخانه شده اند. در نتیجه، میتوان گفت که رودخانه قرمز رنگ روسیه، ارتباطی با مسائل فرهنگی، مذهبی یا ماورایی ندارد. جالب است بدانید برخی از افراد از ایسکیتیمکا به عنوان «رودخانه خون در روسیه» یاد میکنند!
اثرات منفی قرمز شدن رودخانه ایسکیتیمکا
قرمز شدن رودخانه ایسکیتیمکا نه تنها یک پدیده زیبا به حساب نمیآید، بلکه یک مشکل جدی برای محیط زیست و سلامت انسانها و حیوانات نیز هست. برخی از تاثیرات منفی این پدیده عبارتند از:
- کاهش کیفیت آب و افزایش خطر انتقال بیماریهای مختلف برای مردمی که از آب رودخانه استفاده میکنند
- کاهش تنوع زیستی و مرگ و میر حیوانات آبزی که در رودخانه زندگی میکنند
- اختلال در تعادل اکولوژیک رودخانه و تغییر در فرآیندهای زیستشناسی و شیمیایی آن
- افزایش آلایندگی هوا و بوی بد آب رودخانه که میتواند باعث سردرد، تهوع و افسردگی شود
عکس و ویدیوی رودخانه روسیه قرمز شده
قرمز شدن رودخانه ایسکیتیمکا باعث شد که کارشناسان و مردم محلی نظرات مختلفی درباره این پدیده داشته باشند. در همان مرحله اول، کارشناسان محیط زیست از دولت روسیه خواستند که علت دقیق قرمز شدن رودخانه را تحقیق کنند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از تکرار این پدیده و حفاظت از محیط زیست انجام دهند چرا که این اتفاق میتواند مشکلات زیستی بسیاری را به همراه داشته باشد. این مسئله البته در فضای مجازی و سطح جهانی، بازتابی متفاوت داشت. بسیاری از مردم، رودخانه قرمز رنگ در روسیه را به محلی برای زندگی خونآشامها ارتباط دادند، برخی دیگر نیز آن را تاوانی برای برخی از اتفاقات دانستند.
به هر حال، حالا که با نام رودخانه قرمز روسیه آشنا شدید، به آسانی قادر به پیدا کردن نام رودخانه قرمز رنگ روسیه در جدول خواهید بود. در ادامه میتوانید ویدیویی که از این رودخانه در سطح جهانی منتشر شده است را تماشا کنید: