خلاصه کتاب مدیریت و رهبری به سبک شیخ محمد
“مدیریت و رهبری به سبک شیخ محمد” یا “درس های رهبری حاکم دوبی” کتابی است به قلم “یاسر جرار” که داستانی جدید برای گفتن دارد. داستان پیشرفت و پدیده شدن دوبی که نام آن مترادف با پویایی و اصلاحات است، سبب شده تا این شهر در میان پیشرفته ترین شهرهای جهان قرار بگیرد. در نتیجه برقراری پیوند با دیگر شهرها، پروژه های جسورانه ی آینده نگر، بستری سهل برای تجارت، وضعیت مرکزی و شبکه های تجاری قدرتمند آن، دوبی همچون شهرهایی نظیر هنگ کنگ، میامی و سنگاپور، شهره ی جهان شده است.
همهی ما بهخوبی میدانیم که دبی کجاست و تا سالها قبل چه وضعی داشت؛ اما واقعاً چه اتفاقی افتاد که ظرف حدود دو دهه توانست به رفاه و ثروت برسد و بالاترین رتبههای جهانی را در تجارت، اقتصاد و سرمایهگذاری روی پروژههای بزرگ، از آن خود کند؟
ارزشمندترین نهادهای فرهنگی، اقتصادی و فناوری در هر جامعه از بالا و مرکز برنامهریزی نمیشوند، بلکه نتیجه همکاری و رقابت، آزمایش و آزمون و خطا هستند. هر اندازه مغزهای بیشتری در خلق و انباشت دانش مشارکت داشته باشند، آنها با خلاقیتهای خود خواهند توانست مسائل بیشتری را حل کنند؛ به جای اینکه مساله جدیدی ایجاد کنند.
این کتاب را میتوانید به رایگان در سایت دی جی فایلز دانلود کنید
نوآوری کنید تا نابود نشوید، تغییر کنید وگرنه شما را تغییر خواهند داد. این شعار مرکزی این کتاب است. کتابی به قلم یاسر جرار پیرامون درسها و نکتههای مدیریتی شیخ محمد حاکم دبی، کسی که یک منطقهی بیابانی خشک و سوزان را بدل به یکی از هشت شهر برتر جهان کرد.این کتاب بسیار خوب و روان هست و محتوای خوبی دارد.
در سال ۲۰۰۲، شیخ محمد حکمی صادر کرد که طی آن، خارجیها میتوانستند در دبی مالک خانه شوند. امارات اولین کشور حوزه خلیج فارس بود که دست به چنین کاری میزد. قبل از صدور این حکم، دبی در بازار مسکن سهمی نداشت. البته مالکیت زمینهایی که به خارجیها داده میشد، کامل و صد درصد نبود؛ زمینها یا همگی تحت تملک شیخ بودند یا در اختیار افراد مورد اعتماد وی بودند. همه از جمله خارجیها به نوعی مستأجر شیخ بودند. طبق فرمان شیخ محمد در سال ۲۰۰۲، همه میتوانستند در دبی خانه بخرند که در واقع فرصت خوبی برای خانوادههای ثروتمند ساکن کشورهای اطراف بود. لبنانیهای ثروتمند که از وقوع یک جنگ داخلی دیگر هراس داشتند، هندیهای تازه به دوران رسیده که قصد فرار از کشور فقر زدهی خود را داشتند و روسهای پولدار برای دوری از فساد دولتی کشورشان، همگی با ترک کردن وطن خود و مهاجرت به دبی، موجب غنیتر شدن این شهر خاورمیانهای شدند. دبی برای افراد ثروتمند و همچنین اختلاسگران خاورمیانه، آفریقای شمالی، جنوب آسیا و شوروی مکان بسیار مناسبی تلقی میشد؛ درست همان نقشی که شهر میامی آمریکا برای ثروتمندان کشورهای آمریکای لاتین ایفا میکرد. نمونهی بارز این مسئله در سال ۲۰۰۹ اتفاق افتاد؛ یعنی زمانی که رئیسجمهور آذربایجان ۹ کاخ مجلل کنار ساحلی در دبی خریداری کرد. مجموع قیمت این عمارتها ۴۴ میلیون دلار و همگی به نام پسر ۱۱ سالهاش بود.
در همین زمینه مطالعه کتاب رهبری الکس فرگوسن را به شما توصیه می کنیم، می توانید خلاصه کتاب رهبری الکس فرگوسن به رایگان در سایت دی جی فایلز دانلود کرده و مطالعه کنید.
پرسش مهم تر این است که دبی چگونه توانست تولید ناخالص داخلی خود را از ۱۱ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۵ به ۱۰۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش دهد؟ آیا این تحولات در سایه فروش نفت حاصل شده است؟ در پاسخ به این پرسش اخیر، بد نیست بدانید که سهم درآمدهای نفتی دبی در طی همین بیست سال از ۱۸% به ۱/۲ درصد کاهش و صادرات آن ۶۴۵ درصد افزایش و سرمایه ثابت ناخالص آن ۷۳۳ درصد رشد داشته است. دبی در سال ۲۰۱۷ در شرایطی توانسته ۱۵/۵ میلیون گردشگر جذب کند که نه طبیعت زیبایی دارد، نه موزه شاخصی، نه شهر تاریخی و نه تنوع مکانی و جغرافیایی و بسیاری از موارد دیگر که در کتاب مدیریت و رهبری به سبک شیخ محمد میخوانید.
خلاصه کتاب های روانشناسی
دیجی فایلز وب سایتی شامل میکروبوک های مفید است.
در برخی موارد ممکن است برای خواندن کتاب ، هزینه و زمان صرف کرده باشید اما نتیجه مورد قبولی نگرفته باشید و یا کتاب مورد نظر را نیمه رها کرده باشید. یکی از راه هایی که می توانید کتاب را تا انتها بخوانید و زمان کمی صرف کنید استفاده از میکروبوک است. دیجی فایلز برای شما مجموعه میکروبوک هایی را گردآوری کرده است تا به راحتی بتوانید با هزینه پایین و زمان کم مطلب مورد نظرتان رامطالعه کنید.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم در سال ۱۹۷۹ با همسر اولش «هند بنت مکتوم بن جمعه آل مکتوم ازدواج کرد. همسر دوم او شاهدخت هیا بنت الحسین دختر ملک حسین پادشاه پیشین اردن و خواهر ناتنی ملک عبدالله دوم پادشاه کنونی اردن هاشمی نیز در ۱ آوریل ۲۰۰۴ به همسری شیخ محمد بن راشد آل مکتوم درآمد. این دو دختری به نام الجلیله (متولد ۲۰۰۷) و زاید (متولد ۲۰۱۲) دارند. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم تولد زاید را در توییتر اعلام کرد.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم رسماً ۲۱ فرزند دارد، ۸ پسر و ۱۳ دختر. در ژوئیه ۲۰۱۹ وبگاه دیلی بیست گزارش داد شاهدخت هیا بنت الحسین به همراه دو فرزندش (زاید و جلیله) از امارات گریخته و به آلمان پناهنده شدهاست. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم در شعری که توسط یکی از نزدیکانش در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شد، فرار همسرش را به شدت محکوم کرد.
بنا بر اسناد دادگاه عالی بریتانیا، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی پس از اطلاع پیدا کردن از وجود ارتباط جنسی بین شاهدخت هیا با محافظ شخصی بریتانیاییاش، او را بدون اطلاع طلاق داد و به گونهای عمل کرد که به ارعاب و ترساندن شاهدخت هیا منجر شد.