چهارم اردیبهشت ؛ روز رادیو در ایران

شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم که روز رادیو در ایران با آنچه در تقویم جهانی آمده، متفاوت است. در تقویم رسمی جمهوری اسلامی، چهارم اردیبهشت به عنوان روز رادیو در نظر گرفته میشود.
رادیو به عنوان یکی از قدیمیترین تجهیزات ارتباطی، نخستین بار در سال 1895 توسط مارکونی عملیاتی شد؛ در این زمان، او توانست سیگنالهای رادیویی در فاصلهای 2.4 کیلومتری را با موفقیت انتقال دهد.
این فناوری با کمی تاخیر وارد و البته داستانهایی پیچیدهتر وارد ایران شد. مطابق با اطلاعات ویکیپدیا، از سال 1311 شمسی، موسسههای فعال در حوزه تولید و توسعه بیسیمها در ایران توسعه پیدا کردند و مهر 1313، استفاده از رادیو در ایران به تصویب رسید. در نهایت، از اردیبهشت سال 1319، نخستین فرستندههای عمومی تهران نصب شدند تا «رادیو تهران» با 8 ساعت برنامه در روز، در خدمت شنوندگان باشد.
توسعه رادیو در سال 1322 با افزایش زمان پخش برنامهها به 11 ساعت و در سال 1324 با پخش برنامه در روزهای تعطیل، ادامه پیدا کرد. این، آغاز کار رادیو در ایران بود، اما باعث شد تا چهارم اردیبهشت، به عنوان روز رادیو در ایران شناخته شود.
تبریک روز رادیو در ایران
در بین گویندگان، مجریان، صداپیشگان و فعالان رسانهای، روز رادیو در ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ به شکلی که در برنامههای تلویزیونی یا رادیویی، در این روز به صورت ویژه به آنها پرداخته شده و معمولا از اهالی رسانه و پیشکسوتهای این عرصه نیز دعوت میشود تا در مورد آن صحبت کنند.
در این روز همچنین مدیران شبکههای رادیویی مختلف با انتشار پیامهای تبریک، در مورد این روز صحبت میکنند.
رادیو، جایگاهی ویژه در فرهنگ هر جامعهای دارد؛ به همین بهانه، ما نیز در رنگ فردا تصمیم گرفتیم تا سالروز تاسیس و همچنین روز رادیو در ایران را به تمام فعالان این عرصه، تبریک بگوییم.
اگر به دنبال پیامکهای تبریک این روز هستید، بهتر است آنها را در صفحه مخصوص روز جهانی آن که 13 فوریه است، پیدا کنید.