گردشگریویژه

شهرهای پرجمعیت ایران در سال 1403 (تازه‌ترین لیست)

پرجمعیت ترین شهرهای ایران به ترتیب کدامند؟ اگر می‌خواهید با شهرهای پرجمعیت ایران در سال ۱۴۰۳ آشنا شوید، تا انتهای این مقاله در کنار رنگ فردا باشید. ما بر اساس تازه‌ترین آمار، نگاهی به پراکندگی جمعیت کشور خواهیم داشت.

ایران یکی از مهم‌ترین کشورها از لحاظ تاثیرگذاری بر روی منطقه شناخته شده و راه توسعه بلندی که پیش روی آن است، بسیاری از افراد را کنجکاو می‌کند تا به دنبال لیست شهرهای پرجمعیت ایران 1403 باشند.

پیش از این، در مورد جمعیت تهران در سال 1403 صحبت کرده بودیم؛ حالا می‌خواهیم نگاهی به پرجمعیت‌ترین شهرهای کشور در مقطع فعلی داشته باشیم.

طبق آخرین سرشماری، پرجمعیت ترین شهرهای ایران به ترتیب کدامند؟

همان‌طور که احتمالا در جریان باشید، آخرین سرشماری در کشور در سال 1395 انجام شد و بر اساس داده‌هایی که در سایت‌های مختلف از جمله ویکیپدیا در دسترس است، حدودا 80 میلیون نفر در کشور زندگی می‌کنند. اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر بیان کنیم، طبق آخرین سرشماری پرجمعیت ترین شهرهای ایران، حدودا 79 میلیون و 926 هزار و 270 نفر در کشور در حال زندگی هستند.

این آمار البته مخصوص به 8 سال پیش است و به دلیل گذشت زمان، جمعیت حالا بیشتر از گذشته شده و بسیاری از کارشناسان، آن را فراتر از 85 میلیون نفر هم می‌دانند.

همین مسئله باعث شد تا ما در رنگ فردا، سراغ لیست شهرهای پرجمعیت ایران در سال 1403 رفته و نگاهی به پراکندگی جمعیت داشته باشیم. توجه داشته باشید که مرکز ملی آمار، اطلاعات دقیقی

شهرهای پرجمعیت ایران ۱۴۰۳

همان‌طور که گفتیم، چندسالی از آخرین سرشماری در ایران می‌گذرد و این یعنی اطلاعات دقیقی در مورد جمعیت شهرهای ایران در سال 1403 در دست نیست. با این حال، ما با تکیه بر جدیدترین پیش‌بینی از آمار جمعیتی که توسط مرکزی ملی آمار ایران انجام شده، لیست زیر را تهیه کرده‌ایم.

از آنجایی که این آمار با تکیه بر داده‌های ثبت‌شده در رسانه‌های مختلف ارائه می‌‌شوند، عموما از اعتبار بالایی نیز برخوردار هستند.

10. ارومیه

جمعیت حدودی: 1 میلیون و 200 هزار نفر

ارومیه، مرکزی استان آذربایجان غربی و یکی از مهم‌ترین و زیباترین شهرهای ایران به حساب می‌آید. این شهر در آخرین آمار سرشماری، 736 هزار نفر جمعیت داشت، اما حالا به حدودا 1.200 میلیون نفر رسیده است تا بتوان آن را یکی از شهرهای پرجمعیت ایران در شمال غرب معرفی کرد.

9. کرمانشاه

جمعیت حدودی: 1 میلیون و 300 هزار نفر

کرمانشاه، یکی دیگر از پرجمعیت ترین شهرهای ایرانی در سال 1403 است که تعداد افراد ساکن در آن طبق آخرین آمارها در حدود 946 هزار نفر بوده است. هرچند، رشد جمعیتی و عوامل مختلف باعث شده تا جمعیت ساکنین این منطقه به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.

8. اهواز

جمعیت حدودی: 1 میلیون و 650 هزار نفر

استان خوزستان با بیش از 5 میلیون نفر جمیعت، یکی از پرتراکم‌ترین نقاط در کشور به حساب می‌آید. طبق آخرین سرشماری جمعیت در سال 1395، حدودا 1 میلیون و 184 هزار نفر در این کلان‌شهر زندگی می‌کردند، اما حالا این رقم به بیش از 1.6 میلیون نفر رسیده که نشان از رشد قابل توجه جمعیت در این شهر دارد.

7. قم ؛ از شهرهای پرجمعیت ایران در بخش مرکزی

جمعیت حدودی: 1 میلیون و 700 هزار نفر

مورد بعدی در لیست شهرهای پرجمعیت ایران در سال ۱۴۰۳، مرکزی استان قم یعنی شهرستان قم است. این شهر از لحاظ جمعیتی تفاوت چندانی با اهواز ندارد و تقریبا با همان شیب نسبت به اهواز، رشد جمعیت داشته است.

6. تبریز

جمعیت حدودی: 1 میلیون و 850 هزار نفر

شهرستان تبریز که مرکز استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، یکی دیگر از پرجمعیت ترین شهرهای این منطقه با جمیعتی بیشتری از 1 میلیون و 850 هزار نفر است. طبق آخرین آمار در سال 1395، جمعیت این شهر 1.55 میلیون نفر بوده که رشد پایین جمعیت در آن می‌تواند کمی نگران‌کننده باشد.

5. شیراز 

جمعیت حدودی: 2 میلیون نفر

شیراز به عنوان پایتخت فرهنگ در ایران شناخته شده و از این حیث، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگرچه آخرین آمار از جمعیت 1.56 میلیون نفری حکایت داشته، ولی به نظر می‌رسد این آمار در سال 1403 به بیش از 2 میلیون نفر رسیده باشد.

3. کرج ؛ یکی از مهم‌ترین شهرهای پرجمعیت ایران

جمعیت حدودی: 3 میلیون نفر

کلان‌شهر کرج به واسطه آب‌وهوای مناسب و نزدیکی با تهران، یکی از محبوب‌ترین شهرها برای مهاجرت طی چند سال گذشته بوده است. به دنبال گرانی مسکن در نیمه دوم دهه 1390 در تهران، بسیاری از پایتخت‌نشین‌ها نیز به این شهر آمدند و همین مسئله باعث شده تا جمعیت آن در سال 1403 به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. جالب است بدانید یکی از القاب کرج، شهر 72 ملت است.

آخرین آمار کرج در سال 1395، حدودا 1.59 میلیون نفر جمعیت (1.97 میلیون نفر با احتساب مناطق حاشیه‌ای) را نشان می‌داده، اما خبرگزاری مهر طی گزارشی در سال 1399 اعلام کرد که جمعیت استان البرز به بیش از 3.7 میلیون نفر رسیده است. با این حال، شلوغی‌های شدید و ترافیک بسیار بالا نشان از افزایش جمعیت به بالای 3 میلیون نفر را دارد.

3. اصفهان

جمعیت حدودی: 3 میلیون نفر

در ادامه لیست معرفی شهرهای پرجمعیت ایران در سال 1403 به ترتیب برای بازی خواستگاری یا آگاهی عمومی، به اصفهان می‌رسیم؛ کلان‌شهری که زیبایی‌های آن البته پایان ناپذیر است. خود اصفهان در سال 1395، جمعیتی در حدود 1.9 میلیون نفر داشت، اما حالا آمارها نشان از جمعیت حدودا 3 میلیون نفری دارد.

2. مشهد

جمعیت حدودی: 4 میلیون نفر

مشهد به دلیل وسعت بالا، آب‌وهوای مناسب و همچنین توریستی بودن، فرصت بسیار عالی برای مهاجرت و سرمایه‌گذاری را برای مردم فراهم آورده است. اگرچه آمار ویکیپدیا نشان می‌دهد که جمعیت خود مشهد حدودا 3 میلیون نفر در سال 1395 بوده، اما افزایش مهاجرت باعث شده تا حالا این جمعیت در سال 1403 به حدودا 4 میلیون نفر برسد.

1. تهران

جمعیت حدودی: 14.5 میلیون نفر

همان‌طور که احتمالا حدس زده باشید، پرجمعیت‌ترین شهر ایران، پایتخت یعنی تهران است. سرشماری سال 1395، جمعیت 8.6 میلیون نفری را نشان می‌داد، اما این رقم حالا به بیش از 14 میلیون نفر رسیده و با در نظر گرفتن اتباع، می‌توان آن رقم 19.5 میلیون نفری را برای آن نیز پیش‌بینی کرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله تلاش کردیم تا شهرهای پرجمعیت ایران ۱۴۰۳ را به ترتیب جمعیت به شما معرفی کنیم. توجه داشته باشید که تمامی این داده‌ها بر اساس پیش‌بینی‌های مرکز ملی آمار بوده و دقیق نیستند.

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگ فردا، قطعا جذاب‌تر از همیشه خواهد بود ...

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(