کسب و کار

15 راهکار عملی برای غلبه بر ناامیدی

برای مقابله با ناامیدی از راهکارهای زیر و راهنمایی‌های مرکز مشاوره شکرانه استفاده کنید تا بتوانید به یک زندگی با نشاط و پویا برگردید.

ناامیدی یکی از احساسات ناخوشایندی است که ممکن است هر انسانی در مقطعی از زندگی آن را تجربه کند. گاهی اوقات این احساس ناخوشایند تا جایی پیش می‌رود که می‌توانند فلج کننده باشد اما باید گفت برای مقابله و شکست ناامیدی راهکارهایی نیز وجود دارند که بتوانند ما را نجات دهند. در این مقاله این راهکارها را بررسی کرده‌ایم.

ناامیدی چیست؟

اولین قدمی که برای حل مشکل ناامیدی باید برداریم این است که آن را تعریف کنیم. ناامیدی بروز احساس نارضایتی است که در پی برآورده نشدن انتظارات یا امیدها اتفاق می‌افتد. احساس ناامیدی احساسی پیچیده است و با غم مرتبط است. به تعبیر دیگر برخی از روانشناسان، احساس ناامیدی را حس نوعی غم و ناراحتی، از دست دادن و شکافی دردناک یا آزاردهنده میان انتظارات ما و واقعیت می‌دانند.

رایج‌‌ترین ویژگی‌های فرد ناامید

  • پربودن از افکار ناامید کننده
  • بی هدفی
  • غمگینی
  • داشتن استرس و اضطراب
  • بی خوابی یا بدخوابی
  • بی اشتهایی یا اشتهای زیاد
  • دوری گزیدن از جمع دوستان و خانواده
  • دارای حس گناه و شرم
  • عدم توجه به بهداشت فردی
  • بی علاقگی
  • درگیر شدن به افکار خودکشی و مرگ

چطور با ناامیدی مقابله کنیم؟

در زمان ابتلا به ناامیدی همه ما احساسات بد و دردناکی را تجربه می‌کنیم، اما راهکارهایی وجود دارند تا بتوانید راحت‌تر از پس آن بربیایید و از این مرحله از احساسات عبور کنید.

1- احساس ناامیدی را به رسمیت بشناسید

پذیرش و تایید احساساتی که تجربه می‌کنیم یکی از اولین و بهترین راهکارهایی است که می‌توانیم برای کنار آمدن با ناامیدی انجام دهیم. بهتر است به جای جنگیدن و انکار این حس آن را به رسمیت بشناسیم و با خود صادق باشیم که چنین حسی در ما وجود دارد.

2- احساساتتان را تخلیه کنید

بعد از اینکه احساساتتان را به رسمیت شناختید به آن‌ها اجازه بروز بدهید و بگذارید آن‌ها ابراز شوند. اگر غم است با گریه کردن، اگر حرف‌های نگفته است با نوشتن یا گفتن و…. آن‌ها را تخلیه کنید.

3- معیارهایتان را دوباره بررسی کنید

گاهی وقت‌ها ناامیدی که در اثر برآورده نشدن انتطارات رخ می‌دهد به دلیل ایراداتی در توقعات است. بهتر است انتظاراتتان را دوباره ارزیابی کنید و اگر حس می‌کنید در میان آن‌ها توقعاتی وجود دارند که با واقعیت فاصله دارند یا در کنترل شما نیستند،  از آن‌ها چشم‌پوشی کنیم.

4- در جستجوی آرامش باشید

در مواقعی مانند ناامیدی حال شما ممکن است اصلا خوب نباشد اما هنوز چیزهای خیلی ساده و کوچکی وجود دارند که شما را به وجد بیاورند. به دنبال آن‌ها باشید و از یافتن حس آرامش در آن‌ها غافل نشوید.

5- صبوری را تمرین کنید

اگر برای کاری و هدفی تلاش می‌کنید و در این راه بارها خسته و ناامید می‌شوید، صبوری را بیشتر تمرین کنید. پشت هر موفقیتی شکست‌های زیادی وجود دارد.

6- فعال بودن و ورزش را به زندگی خودتان اضافه کنید.

حتما در مورد تاثیرات ورزش در بهبود روحیه شنیده‌اید. ورزش و فعالیت بدنی را به زندگی‌تان اضافه کنید تا تاثیر شگفت انگیز آن را در زندگی خود ببینید.

7- از آدم‌های منفی دوری کنید

محیط و اطرافیان در روحیه ما تاثیر زیادی دارند، از افراد منتقد، منفی باف، مضطرب و… دوری کنید و در عوض آن‌ها را با افراد مثبت، پویا و خلاق جایگزین کنید.

8- کمی واقعی گرا باشید

رویا پردازی در طبیعت انسان است و شاید بدون آن نتواند حتی زندگی کند اما در کنار هم کمی واقع‌گرایی را در خود تقویت و مرز بین این دو را مشخص کنید چرا که گاهی رویا پردازی و خیال در جهت برعکس عمل می‌کند و نتایج با رویاهای ما تطابق ندارد. با این کار می‌توانیم درک بهتری نسبت به شرایط زندگی‌مان پیدا می‌کنیم.

9- برنامه ریزی را جدی بگیریم

اگر ناامیدی شما بخاطر عدم موفقیت در هدفی است، دوباره از نو شروع کنید و برنامه بریزید. به یاد داشته باشید که بی برنامه‌گی و به هم ریختگی ذهنی و کاری می‌تواند بر افزایش شکست در کارها و میزان ناامیدی موثر باشد.

10- معنا برای زندگی پیدا کنید

ذهن همه ما به دنبال یافتن معنا و مفهوم زندگی و جهان است. با پیدا کردن معنای زندگی با ناامیدی مقابله کنید.

11- با دوستان خود معاشرت باشید

در زمان ناامیدی به جای رفتن در کنج عزلت با دوستان خود معاشرت داشته باشید و ارتباطات اجتماعی خود را نبندید. فراموش نکنید که انزوا به ناامیدی دامن می‌زند.

12- جادوی کلمات را دست کم نگیرید

در مواقع ناامیدی کاغذ و خودکاری بردارید و تمام احساساتتان را به کلمه تبدیل کنید و بنویسید. این کار به تخلیه احساسات درونی و سبک شدن شما کمک زیادی می‌کند.

13- قدرت سپاسگذاری را بچشید

همه ما در زندگی خود چیزهایی داریم که بابت آن باید سپاسگذار باشیم. هر روز این موارد را  با صدای بلند تکرار کنید، یا بشمرید یا بنویسید. بابت تک تک این نعمات قدردان باشید و سپاسگذاری را تمرین کنید.

14- سبک زندگی خود را تغییر دهید

گاهی اوقات سبک زندگی است که باعث نرسیدن به اهداف یا ایجاد احساسات بد در فرد می‌شود. سبک زندگی‌ خود را دوباره بررسی کنید و اگر نیاز است آن را تغییر دهید.

15- ارتباط با تراپیست

اگر ناامیدی شما به حدی است که نمی‌توانید با راهکارهای ساده بالا به آن غلبه کنید، با یک تراپیست ارتباط بگیرید و از او بخواهید که با دانش خود به شما در حل بحرانتان کمک کند.

مرکز مشاوره شکرانه در شرق تهران

اگر فکر می‌کنید ناامیدی بر شما غلبه کرده است از یک مشاور خوب کمک بخواهید. مرکز شکرانه در شرق تهران یک کلینیک مشاوره و روانشناسی است که در آن ده‌ها متخصص در زمینه مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره زناشویی، مشاوره جنسی، روان‌درمانی (خدمات روان پزشکی )، مشاوره روانشناسی نوروفیدبک، هیپنوتیزم درمانی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی خدمات ارائه می‌دهد.

این مرکز در شرق تهران واقع شده است و شما می‌توانید به صورت حضوری از خدمات آن استفاده کنید اما در صورتی که در این استان زندگی نمی‌کنید مرکز مشاوره شکرانه امکانی را فراهم کرده است که بتوانید از دو راه تلفنی و آنلاین با مشاوران این مجموعه ارتباط برقرار کنید.

نتیجه گیری 

ناامیدی احساس بسیار ناخوشایندی است که رشد و پویایی زندگی افراد را دچار مختل می‌کند اما چیزی نیست که حل نشدنی باشد. با استفاده از راهکارهای بالا و مشاوره‌های یک روانشناس با تجربه می‌توانید از چنگال ناامیدی رها شوید و به زندگی عادی برگردید.

محمد قاسمی

امید به آینده، پررنگ‌ترین چیزیه که زندگی رو جذاب می‌کنه. من به آینده بسیار امیدوارم و می‌خوام «رنگ فردا» رو در قالب قلمم، به تصویر بکشم. رنگ فردا، قطعا جذاب‌تر از همیشه خواهد بود ...

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(